Οικονομία

Ηλεκτρονική πλατφόρμα δήμου Αθηναίων ακίνητα: Άνοιξε το σύστημα για τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων

Ηλεκτρονική πλατφόρμα δήμου Αθηναίων ακίνητα: Άνοιξε το σύστημα για τη δήλωση τετραγωνικών  μέτρων
Ηλεκτρονική πλατφόρμα δήμου Αθηναίων ακίνητα: Έως τις 31 Μαρτίου 2020, έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα δήμου Αθηναίων ακίνητα: Όσοι έχουν ακίνητα στην πρωτεύουσα έχουν πλέον τη δυνατότητα να δηλώσουν έως τις 31 Μαρτίου 2020 τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους απλά και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων. Ειδικότερα, γλυτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικά τέλη και δημοτικούς φόρους, με μία “επίσκεψη” στη νέα πλατφόρμα ψηφιακών  υπηρεσιών(https://eservices.cityofathens.gr/login), οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα έχουν αυτή την απλή λύση, “ανεβάζοντας”  σκαναρισμένα ή σε φωτογραφία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορούν έτσι να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλώσει.

Επιπλέον όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα και η ταυτοποίηση για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet του κάθε πολίτη, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές του με τον δήμο.

Τέλος, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, τόνισε ότι «αλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία λειτουργίας του δήμου» με την αξιοποίηση «κάθε δυνατότητας που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να έρθουν όλες οι υπηρεσίες μας πιο κοντά στους Αθηναίους, δίπλα τους. Όχι απέναντί τους». Πρόκειται, υπογράμμισε, για «ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για έναν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments