Πολιτική

Μηταράκης Μεταναστευτικό: “Παγώνουν” οι επιτάξεις ακινήτων στα νησιά για μια εβδομάδα

Μηταράκης Μεταναστευτικό: “Παγώνουν” οι επιτάξεις ακινήτων στα νησιά για μια εβδομάδα
Μηταράκης Μεταναστευτικό: Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής το ανακοίνωσε μέσα από την κρατική τηλεόραση.

Μηταράκης Μεταναστευτικό: Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε το “πάγωμα” των επιτάξεων ακινήτων στα νησιά τουλάχιστον μέχρι την άλλη Δευτέραή. Ο στόχος είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους νησιώτες, μέχρι την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, οι επιτάξεις μπαίνουν στο… ψυγείο μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών μέχρι την Παρασκευή. Μάλιστα, ζήτησε από τους νησιώτες να δώσουν εναλλακτικές στην κυβέρνηση. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη χώρων για να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους νησιώτες και πολιτική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί. Δήλωσε ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλλει η ΕΕ ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Ο Νότης Μηταράκης συναντάται την Πέμπτη με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προκειμένου να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments