Κόσμος

Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Συναγερμός στη χώρα της Λατινικής Αμερικής

Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Συναγερμός στη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Το κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα η οποία θα διαρκέσει ενενήντα ημέρες.

Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Το κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι αντιμέτωπη με επιδημία δάγκειου πυρετού. Ειδικότερα, ανακοίνωση του σώματος, αναφέρει ότι «Σε προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση, η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κηρύσσει επιδημιολογική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθ’ άπασα την επικράτεια της Παραγουάης εξαιτίας της επιδημίας δάγκειου (πυρετού)».

Η Γερουσία ενέκρινε το μέτρο ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει ενενήντα ημέρες, θα επιτρέψει την εκταμίευση μεγαλύτερων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διάφορα ταμεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παραγουάης, το 2020 έχουν καταγραφεί 4.255 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού και έχουν εντοπιστεί 85.290 ύποπτα κρούσματα. Ωστόσο την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει 16 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας, ενώ εξετάζεται εάν οφείλονται στον δάγκειο πυρετό άλλοι 89.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play