Διεθνή

Ρώμη και Παρίσι πετρελαιοκίνητα οχήματα: Απαγόρευση οχημάτων εξαιτίας των αυξημένων ρύπων

Ρώμη και Παρίσι πετρελαιοκίνητα οχήματα: Απαγόρευση οχημάτων εξαιτίας των αυξημένων ρύπων
Ρώμη και Παρίσι πετρελαιοκίνητα οχήματα: Το Παρίσι μία Κυριακή κάθε μήνα απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων, ενώ το Μιλάνο προωθεί το μέτρο των «οικολογικών Κυριακών», το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη απαγόρευση όλων των οχημάτων ανεξαρτήτως ηλικίας και καυσίμου.

Ρώμη και Παρίσι πετρελαιοκίνητα οχήματα: Λόγω των αυξημένων ρύπων και των δυσάρεστων επιπτώσεων που έχουν στην ανθρώπινη υγεία, η Ρώμη πριν από λίγες ημέρες απαγόρευσε την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Παράλληλα στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το Μιλάνο προωθώντας το μέτρο των «οικολογικών Κυριακών», το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη απαγόρευση όλων των οχημάτων ανεξαρτήτως ηλικίας και καυσίμου.

Το Παρίσι μία Κυριακή κάθε μήνα απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της πόλης, έχοντας στόχο την προώθηση μίας πιο καθαρής ατμόσφαιρας

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι η Αθήνα διατηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων ελαφρών οχημάτων Euro 4 και πριν. Υπαίτιος όμως για τους αυξημένους ρύπους στο κέντρο της Αθήνας είναι ο τεράστιος στόλος φορτηγών και λεωφορείων που κυκλοφορεί καθημερινά στο κέντρο. Με μέσο όρο που αγγίζει τα 20,0 έτη (βαρέα φορτηγά), τα οχήματα αυτά δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης. Για αυτό το λόγο η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται σε καθημερινή βάση και από τα παλαιά οχήματα, ενώ οι αυξημένες εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό πρόωρων θανάτων αλλά και με αρρώστιες έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τα παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments