Διεθνή

Γερμανία – Αμβούργο: Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ – Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία – Αμβούργο: Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ – Θρίαμβος για τους Σοσιαλδημοκράτες
Γερμανία - Αμβούργο: Ξεκάθαρη νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές στο Αμβούργο.

Γερμανία – Αμβούργο: Άνετη νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (exit poll) για τις εκλογές στο Αμβούργο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Την ίδια ώρα καταγράφεται ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), μάχη των Φιλελευθέρων (FDP) για είσοδο στο Κοινοβούλιο και πιθανότατα αποκλεισμό από αυτό του νεοναζιστικού Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Αναλυτικότερα, το SPD κερδίζει το 37,5% των ψήφων (45,6% το 2015), το CDU11,5% (15,9%), οι Πράσινοι 25,5% (12,3%), η Αριστερά 9% (8,5%), το FDP 5% (7,4%) και η AfD 4,7% (6,1%). Εφόσον οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, το πιθανότερο κυβερνητικό σχήμα θα είναι η ανανέωση του σημερινού συνασπισμού, μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments