Διεθνή

Kορονοϊός: Τέσσερα νέα περιστατικά στη Βρετανία

Kορονοϊός: Τέσσερα νέα περιστατικά στη Βρετανία
Kορονοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία.

Kορονοϊός: Πρόκειται για επιβάτες που επέστρεψαν στη χώρα από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, και οι οποίοι αμέσως μετά την άφιξή τους χθες, τέθηκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο Αροου Παρκ του Γουίραλ. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, Κρις Γουίτι, σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τα νέα περιστατικά λέγοντας ότι τέσσερις επιπλέον ασθενείς στην Αγγλία είχαν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά σε 13.

Όπως έγινε γνωστό, ο ιός μεταφέρθηκε στους επιβάτες κατά την παραμονή τους στο Diamond Princess και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο του NHS.

Συνολικά χθες έφτασαν από το Τόκιο στη Βρετανία με ειδική πτήση 32 Βρετανοί και Ιρλανδοί πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Την ίδια ώρα, σε καραντίνα μπαίνουν δεκάδες μαθητές στο Ισραήλ.

Περί τους 200 ισραηλινοί μαθητές και εκπαιδευτικοί εκλήθησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους από σήμερα και επί 14 ημέρες, αφού ήλθαν σε επαφή με Νοτιοκορεάτες τουρίστες που επισκέφθηκαν τους Αγίους Τόπους και έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό Covid-19, καθώς η επιδημία προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε την συγκρότηση υπουργικής επιτροπής «για την καθημερινή διαχείριση αυτής της σοβαρής απειλής», έπειτα από συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και της ασφάλειας. Η ανακοίνωση έγινε μετά την εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για 180 μαθητές σχολείων, 18 εκπαιδευτικούς και έναν φύλακα ασφαλείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες , αφού πρόσφατα διασταυρώθηκαν κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών με τους χριστιανούς προσκυνητές από την Νότια Κορέα.

Δεκαοκτώ από τους τουρίστες αυτούς διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή του στην Νότια Κορέα, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments