Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα 2020 Θεσσαλονίκη: Όλα όσα ετοιμάζει ο δήμος

Καθαρά Δευτέρα 2020 Θεσσαλονίκη: Όλα όσα ετοιμάζει ο δήμος
Καθαρά Δευτέρα 2020 Θεσσαλονίκη: Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στη συμπρωτεύουσα μεταξύ άλλων στο Σέιχ Σου, την Τούμπα, τη Θέρμη, το Λαγκαδά να γιορτάζουν με παραδοσιακά γλέντια και κούλουμα.

Καθαρά Δευτέρα 2020 Θεσσαλονίκη: Είναι μια ημέρα αργίας για όλη την Ελλάδα που σηματοδοτεί το τέλος των αποκριάτικων εορτασμών, ενώ παράλληλα αποτελεί την έναρξη της Σαρακοστής, επίσημη περίοδο νηστείας πριν το χριστιανικό Πάσχα, με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη συμπρωτεύουσα να είναι πλούσιο και πολυποίκιλο. Ειδικότερα, στο δήμο Θεσσαλονίκης οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα θα επικεντρωθούν στο Σέιχ Σου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας και την Τριανδρία στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου.

Το πρόγραμμα για την Καθαρά Δευτέρα:

  • Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2019» την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από την ώρα 11:00 το πρωί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια, με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους.Ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει δύο παραδοσιακά γλέντια με σαρακοστιανά εδέσματα, ένα στην πλαζ της Αρετσούς και ένα στον χώρο των παλιών Καπναποθηκών.
  • Στην Περαία ο δήμος Θερμαϊκού διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (επί της Ανθέων), όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εξαιρετικά σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα και άφθονο κρασί που πρόκειται να συνθέτουν το υπαίθριο τραπέζι.
  • Στη Θέρμη τα Κούλουμα θα γιορταστούν με παραδοσιακά γλέντια σε Φράγμα και Σουρωτή
  • Στον δήμο Λαγκαδά, επίκεντρο τον εκδηλώσεων θα είναι ο Σοχός με το παραδοσιακό «Προσταβάνι» και την παρέλαση των Κουδουνοφόρων.
  • Στον δήμο Παύλου Μελά παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.
  • Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 11 Μαρτίου 2019, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα «Κούλουμα 2019», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρηνό Λόφο) με διάρκεια από τις 11:00 – 15:00, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments