Διεθνή

Κορωνοϊός – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά την απομόνωση όσων έχουν επισκεφθεί την Ιταλία

Κορωνοϊός – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά την απομόνωση όσων έχουν επισκεφθεί την Ιταλία
Κορωνοϊός - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει τους εργαζόμενούς του, που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία προσφάτως, να απομονωθούν εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με email που απέστειλε χθες το απόγευμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του να απομονωθεί αν έχει επισκεφθεί περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό. Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις μη απαραίτητες επισκέψεις στην Κίνα.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Λομβαρδία και στο Βένετο, τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ιταλίας, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένου του διάσημου καρναβαλιού της Βενετίας. Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει πληγεί περισσότερο με 172 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε χθες σε επτά και εκείνος των κρουσμάτων σε 220.

Και η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν την βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση. Η Ιταλία επιχειρεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του κοροναϊού που έχει εμφανιστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο. “Η επίσημη οδηγία, η οποία θα επικαιροποιηθεί επισήμως στις 08:00 τοπική ώρα πρόκειται να αλλάξει ώστε εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία–που αφορά ουσιαστικά όποιον έχει πάει στην Ιταλία από την Πίζα και βορειότερα–να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση, αν εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε γρίπη”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. “Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν ανεξάρτητα με το αν έχουν συμπτώματα”, σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments