Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία: Σε καραντίνα αεροπλάνο στην Άγκυρα με ύποπτα κρούσματα

Κορωνοϊός Τουρκία: Σε καραντίνα αεροπλάνο στην Άγκυρα με ύποπτα κρούσματα
Κορωνοϊός Τουρκία: Σε καραντίνα βρίσκεται αεροπλάνο στην Τουρκία με 17 ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Τουρκία: Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία με αεροπλάνο των Turkish Airlines με 132 επιβάτες, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, το οποίο έλαβε εντολή να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στην Άγκυρας. Σύμφωνα με την Hurriyet, στο αεροπλάνο υπάρχουν τουλάχιστον 17 επιβάτες που θεωρούνται ύποπτα περιστατικά για κορωνοϊό. Όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα, τόσο τα 17 ύποπτα περιστατικά, όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Zekai Tahir Burak για καραντίνα 14 ημερών.

Όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές, πολλοί από τους επιβάτες έρχονται από την πόλη Κουμ του Ιράν που είχε χαρακτηριστεί πηγή του κορωνοϊού.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 10:29 στην Άγκυρα και στις 12:30 ξεκίνησε ο δεύτερος έλεγχος των επιβατών από ειδικούς του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας. «Έχουν εξεταστεί όλοι. Έχουμε λάβει δείγματα από όλους. Δεν μπορώ να πω κάτι οριστικό. Οι επιστήμονες εξετάζουν τα δείγματα και θα έχουμε τα αποτελέσματα σε 3-4 ώρες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κοτς. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο από το αεροδρόμιο που καταγράφουν ασθενοφόρα να είναι παρατεταγμένα προκειμένου να παραλάβουν τους επιβάτες του αεροπλάνου.

Δύο κρούσματα σε Αυστρία και Κροατία:

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ακόμη δύο χώρες επιβεβαίωσαν κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για τις Αυστρία και Κροατία. Τα κρούσματα στην Αυστρία είναι δύο Ιταλοί που ζουν στο Τιρόλο της Αυστρίας και μάλλον προσεβλήθησαν από τον ιό όταν βρισκόντουσαν στην Λομβαρδία της Ιταλίας, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τιρόλου Γκίντερ Πλάτερ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Παράλληλα, και η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, με τον πρωθυπουργό της, Αντρέι Πλένκοβιτς, να δηλώνει ότι πρόκειται για έναν ασθενή που νοσηλεύεται στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. “Ο ασθενής βρίσκεται στην κλινική του Ζάγκρεμπ για λοιμώδη νοσήματα. Πρόκειται για ένα μάλλον νεαρής ηλικίας πρόσωπο και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα. Βρίσκεται στην απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή μέχρι στιγμής”, πρόσθεσε ο Πλένκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments