Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Εκατοντάδες κρούσματα στη γειτονική χώρα

Κορωνοϊός Ιταλία: Εκατοντάδες κρούσματα στη γειτονική χώρα
Κορωνοϊός Ιταλία: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα με κορωνοϊό στην Ιταλία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τα άτομα που έχουν νοσήσει ανέρχονται σε 474.

Κορωνοϊός Ιταλία: Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ιταλία, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ατόμων ανέρχεται σε 474. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αύριο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να εγκρίνει νέα οικονομικά μέτρα προς στήριξη των επιχειρηματιών και όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων που επλήγησαν από τον ιό.

«Λάβαμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην ιταλική Γερουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να κάνει χρήση όλης της δυνατής ευελιξίας, ώστε να αντιμετωπίσει τη μείωση της ανάπτυξης που αναμένεται να προκαλέσει η κατάσταση συναγερμού για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, η κεντροδεξιά αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή «εκτάκτου ανάγκης».

Εν τω μεταξύ, σε αυτοαπομόνωση μπήκε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας, αφότου μία συνεργάτιδα του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό: «Θα πρέπει να συμμορφωθώ με τις οδηγίες που έδωσε το Ινστιτούτο Υγείας, έτσι για δύο εβδομάδες θα προσπαθήσω να ζήσω σε ένα είδος αυτοαπομόνωσης, που θα διαφυλάξει τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μου. Σήμερα πέρασα όλη την ημέρα μου φορώντας την μάσκα ως προφύλαξη και θα συνεχίσω να το κάνω τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αποφευχθεί πως, εάν βρεθώ θετικός στον κορωνοϊό, κάποιος άλλος μπορεί να μολυνθεί από μένα. Έτσι εάν με βλέπετε τις επόμενες ημέρες με μάσκα, μην φοβηθείτε. Είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τους κατοίκους της Λομβαρδίας που θα έρθουν σε επαφή μαζί μου, από οποιαδήποτε πιθανή λοίμωξη» εξήγησε ο Αττίλιο Φοντάνα.

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα:

Σε συναγερμό πλέον τέθηκε και η Ρουμανία. Πρόκειται για έναν άνδρα από τη νότια περιφέρεια Γκορτζ, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Κοστάκε. «Ο άνδρας ήλθε σε άμεση επαφή με Ιταλό πολίτη ο οποίος ταξίδεψε στη Ρουμανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας σε δημοσιογράφους. Ο Ρουμάνος ασθενής «είναι σε καλή κατάσταση και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών», πρόσθεσε ο Βίκτορ Κοστάκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments