Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Δεν πήγε να καταθέσει η Τουλουπάκη – Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά

Προανακριτική Novartis: Δεν πήγε να καταθέσει η Τουλουπάκη – Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά
Προανακριτική Novartis: Δεν εμφανίστηκε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου επρόκειτο να καταθέσει σήμερα το πρωί. Παράλληλα, αποφασίστηκε η κλήτευση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ως μάρτυρα.

Προανακριτική Novartis: Η κ. Τουλουπάκη απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή στην οποία διατύπωσε αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσης της, υποστηρίζοντας ότι έγινε με μη σύννομο τρόπο, με τους βουλευτές να επικρίνουν την απόφασή της αυτή. “Ο λόγος που επικαλείται η κ. Τουλουπάκη είναι προσβλητικός για τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Και σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή έστειλε εμπρόθεσμα την κλήση της κ. Εισαγγελέως. Η στάση της είναι προσχηματική και προσβλητική. Προτείνω να στείλουμε σήμερα εκ νέου κλήση στην κ. Τουκουπάκη για την Πέμπτη με την επισήμανση να παραδοθεί εμπρόθεσμα. Για την Τρίτη προτείνω τον κ. Παππά και την Τετάρτη τον κ. Τζανακόπουλο”, ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πλεύρης.

“Εμείς είχαμε προτείνει να κληθεί τελευταία η κ. Εισαγγελεύς. Αλίμονο αν όποιος έρχεται εδώ κατηγορεί την κ. Τουλουπάκη και η ίδια δεν έχει δικαίωμα μετά να απαντήσει. Εμείς προτείνουμε να έρθει”, σημείωσε από την μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

“Εμείς ως ΚΙΝΑΛ είχαμε προτείνει συγκεκριμένο τρόπο κλήτευσης της κ. Τουλουπάκη αλλά δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία η πρότασή μας. Συμφωνούμε για τον κ. Παππά για την Τρίτη και προτείνουμε να κληθεί την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα η κ. Εισαγγελεύς”, υπογράμμισε με τη σειρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Παράλληλα, η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο Νίκος Παππάς. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ζητείται να κληθεί να καταθέσει μετά τα όσα ανέφερε στην δική του κατάθεση ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής για συνάντηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10 Μαρτίου 2016 με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, παρουσία του Νίκου Παππά που -όπως είπε- αιφνιδιάστηκε. Στη σημερινή συνεδρίαση όπου τέθηκε το θέμα κλήτευσης του Νίκου Παππά, φέρεται να αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης. “Αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κ. Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κ. Παπαδάκου” είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς θα καταθέσει την Τρίτη. Για την Τετάρτη καλείται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη προγραμματίστηκε για την Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments