Διεθνή

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης σε πραγματικό χρόνο

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης σε πραγματικό χρόνο
Κορωνοϊός: Μέχρι και αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί 83.707 περιπτώσεις παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.858.

Κορωνοϊός: Το Johns Hopkins University προχώρησε στη δημιουργία ενός χάρτη ο οποίος σχεδόν σε πραγματικό χρόνο καταγράφει σε όλο τον πλανήτη την πορεία και την εξάπλωση του ιού, την ίδια στιγμή που ο κορωνοϊός κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ευρώπη, με την Ιταλία να καταγράφει 17 νεκρούς. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στον χάρτη αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς. Σήμερα και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί 83.707 περιπτώσεις παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.858. Επιπλέον από τα συνολικά κρούσματα έχουν θεραπευτεί τα 36.612.

Για να δείτε όλα τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο πατήστε ΕΔΩ

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα του ιού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι μία ακόμη ασθενής βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Την Πέμπτη, είχαν ανακοινωθεί δύο επιπλέον κρούσματα. Μια 40χρονη από την Αθήνα και ο 10χρονος γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία. Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments