Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Ο Ερτντογάν να μην χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες

Άνγκελα Μέρκελ: Ο Ερτντογάν να μην χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες
Άνγκελα Μέρκελ: Ο Ερντογάν δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Άνγκελα Μέρκελ: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκειά του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πριν από λίγη ώρα η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι κατανοεί πως η Τουρκία περιμένει περισσότερα από την Ευρώπη.

«Κατανοώ ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν περιμένουν περισσότερα από την Ευρώπη, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του εκφράζουν τώρα αυτή την δυσαρέσκειά τους προς εμάς, την Ένωση, αλλά “την πληρώνουν” οι πρόσφυγες. Αυτός είναι ο λάθος δρόμος», δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με την Άγκυρα προκειμένου η κατάσταση να διευθετηθεί και ότι το Βερολίνο θα διαθέσει διμερή βοήθεια εφόσον μια συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Μέρκελ είχε αναφέρει πως η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη των εταίρων της.

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και σίγουρα της γερμανικής κυβέρνησης. Και αυτή η αλληλεγγύη είναι και πολιτική και πρακτική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο έχει «πλήρη συνείδηση» του σε πόσο δύσκολη και απαιτητική κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Τόνισε δε ότι η σημερινή κατάσταση «δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας» Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Βιώνουμε αυτή την στιγμή σίγουρα μια κατάσταση η οποία δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας. Αλλά δεν έχουμε ακούσει και καταγγελία της Συμφωνίας. Θεωρούμε ότι η Συμφωνία εφαρμόζεται. Και όπου υπάρχει τώρα δυσαρέσκεια από τουρκικής πλευράς, διότι η τουρκική πλευρά νιώθει ένα αυξημένο βάρος, πρέπει να το συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα. «Βιώνουμε πρόσφυγες και μετανάστες, στους οποίους λέγεται από τουρκικής πλευράς ότι ο δρόμος προς την Ένωση είναι ανοιχτός πλέον. Και βεβαίως δεν είναι», επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «αυτό οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σε μία άκρως δύσκολη κατάσταση και φέρνει βεβαίως και την Ελλάδα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments