Διεθνή

Iσραήλ εκλογές: Προβάδισμα για τον Νετανιάχου δείχνουν τα exit polls

Iσραήλ εκλογές: Προβάδισμα για τον Νετανιάχου δείχνουν τα exit polls
Iσραήλ εκλογές: Προβάδισμα αλλά όχι αυτοδυναμία δείχνουν τα exit polls για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Iσραήλ εκλογές: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προηγείται του αντιπάλου του, Μπένι Γκαντς, σύμφωνα με τα exit poll που δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών του Ισραήλ. Τα exit poll, που δημοσιεύτηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης, δίνουν στο Likoud του Μπενιαμίν Νετανιάχου 36 ή 37 έδρες εκ των 120 του κοινοβουλίου, έναντι 32 ή 33 για το κεντρώο κόμμα Kahol Lavan του αντιπάλου του Γκαντς.

Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, το δεξιό μπλοκ θα εξασφαλίσει 60 έδρες, επομένως θα του απομένει μια μονάχα έδρα για να συγκεντρώσει τον αριθμό των 61 βουλευτών, που αποτελεί το όριο για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η αριστερά λαμβάνει 52-54 έδρες και το εθνικιστικό κόμμα Israël Beiteinou του Άβιγκντορ Λίμπερμαν από έξι έως οκτώ έδρες.

Το United Arab List συγκεντρώνει 14-15 έδρες, το καλύτερο αποτέλεσμά του.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενδέχεται να αλλάξουν τις προβλέψεις των exit poll. Ο Νετανιάχου, που κατηγορείται για διαφθορά σε μια σειρά υποθέσεων και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter «Ευχαριστώ», το οποίο συνόδευε με μια καρδιά.

Σημειώνεται, πως αυτές είναι οι τρίτες βουλευτικές εκλογές στη χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2019, ούτε ο Νετανιάχου, ούτε ο Γκαντς κατάφεραν να διασφαλίσουν την πολυπόθητη πλειοψηφία των 61 εδρών στην Κνεσέτ για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Άγνωστο παραμένει, αν κάποιος από τους δύο αντιπάλους θα πετύχει αυτή τη φορά το στόχο του. Οι δημοσκοπήσεις πάντως ήταν αποκαρδιωτικές, μιας και προβλέπουν παρόμοια εκλογικά αποτελέσματα όπως στην πρώτη και τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments