Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Κορωνοϊός Ιταλία: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια
Κορωνοϊός Ιταλία: Λουκέτο σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μπαίνει στην Ιταλία μέχρι τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Ιταλία: Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, αποφάσισε ότι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την χώρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στέφανο Παρουανέλι, έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στο Ιράν έχει ανέλθει στους 92, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τις 3 Μαρτίου καταγράφηκαν 586 νέα κρούσματα στη χώρα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, δήλωσε ότι το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις επαρχίες του Ιράν.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας, ο πρόεδρος είπε ότι » η νόσος έχει διαδοθεί ευρέως. Έχει φθάσει σχεδόν σε όλες τις επαρχίες μας και κατά κάποια έννοια είναι μια παγκόσμια ασθένεια». Σημειώνεται πως η χώρα είναι μια από εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό μετά την Κίνα.

Παράλληλα, ένας άνδρας στην ισπανική επαρχία Βαλένθια πέθανε εξαιτίας του κορωνοϊού, σηματοδοτώντας τον πρώτο θάνατο στη χώρα μετά το ξέσπασμα του ιού, ανακοίνωσε τοπική αξιωματούχος υγείας. Ωστόσο η νεκροψία έδειξε ότι ο άνδρας, ο οποίος πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου, έχασε τη ζωή του εξαιτίας του Covid-19, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της επαρχίας, η Άνα Μπαρθέλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments