Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα κορωνοϊός: Βοήθεια 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του ιού

Παγκόσμια Τράπεζα κορωνοϊός: Βοήθεια 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του ιού
Παγκόσμια Τράπεζα κορωνοϊός: Μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.

Παγκόσμια Τράπεζα κορωνοϊός: Την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων  ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κορωνοϊού που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περισσότερες από 60 χώρες. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας. Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια στιγμή η  Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου ότι το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 119 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όλα πλην τεσσάρων στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, και 38 νέους θανάτους. Ειδικότερα, ο απολογισμός της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.981 νεκρούς και το σύνολο των κρουσμάτων σε 80.270, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν τη Δευτέρα 2 Μαρτίου (125 κρούσματα). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή το υπουργείο Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα. Εξάλλου, 2.652 άνθρωποι ανέρρωσαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 390 σε 6.416, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments