Διεθνή

Ιράν Κορωνοιός: Βουλευτής έχασε τη ζωή του – Στα 4.747 τα κρούσματα στη χώρα

Ιράν Κορωνοιός: Βουλευτής έχασε τη ζωή του – Στα 4.747 τα κρούσματα στη χώρα
Ιράν Κορωνοιός: Το Ιράν είναι μια από τις χώρες εκτός Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Ιράν Κορωνοιός: Ένας βουλευτής είναι μεταξύ των ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό στο Ιράν. Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, στον τραγικό απολογισμό βρίσκεται και το όνομα του συντηρητικού βουλευτή από την Τεχεράνη, Φατεμέχ Ραχμπάρ, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι μεταξύ των 124 νεκρών που έχουν ανακοινωθεί ή πρόκειται για μία νέα προσθήκη.

Το Ιράν είναι μια από τις χώρες εκτός Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Μέχρι χθες Παρασκευή είχαν καταγραφεί στη χώρα 4.747 κρούσματα του ιού. Μάλιστα, οι κρατικοί θεσμοί έχουν πληγεί από τον ιό, καθώς μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκονται ο υφυπουργός Υγείας, Ίρατζ Χαριτσί, κι ένας ακόμη βουλευτής, ο Μαχμούντ Σαντεγκί.

Η κατάσταση στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 30 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

 Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Ουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας. Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments