Πολιτική

Δημοσκόπηση OPEN: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση OPEN: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση OPEN: Δείτε ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Δημοσκόπηση OPEN: Η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, αποτυπώνει τη θετική γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί. Ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου έφτασε τους 1.000, με όλους τους δείκτες να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία κερδισμένη, σε περίπτωση που διεξάγονταν τώρα εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με διαφορά περίπου 12 μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,6% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικός δείκτης της έρευνας είναι ότι μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι σήμερα ότι θα προτιμούσε τη ΝΔ, ενώ μεγάλη άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση με 5,2%, ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό οριακής εισόδου στη Βουλή με 3%. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το μεταναστευτικό και η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα δρα ως καταλύτης στις πολιτικές εξελίξεις.

Αντιστοίχως στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, σε όσους δηλαδή θα πήγαιναν όντως να ψηφίσουν αν γίνονταν εκλογές, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται σε 13,5 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 37% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 50% στις θετικές γνώμες έναντι 39% των αρνητικών. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα αντίστροφο αποτέλεσμα με τις αρνητικές γνώμες να βρίσκονται στο 64% και τις θετικές στο 24%.

Σημειωτέον ότι το ποσοστό θετικών γνωμών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερβαίνει αυτό που πέτυχε η ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου. Σημαντικός δείκτη αποτελεί στο ίδιο ερώτημα και το γεγονός ότι όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης βρίσκονται με αρνητικό πρόσημο, καθώς συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments