Κόσμος

Οικουμενικό Πατριαρχείο Θεία Κοινωνία κορωνοϊός: Σεβόμαστε την Ιατρική – Τηρείστε τις υποδείξεις των αρχών

Οικουμενικό Πατριαρχείο Θεία Κοινωνία κορωνοϊός: Σεβόμαστε την Ιατρική – Τηρείστε τις υποδείξεις των αρχών
Οικουμενικό Πατριαρχείο Θεία Κοινωνία κορωνοϊός: Τον σεβασμό του στην Ιατρική τόνισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως οι πιστοί πρέπει να τηρούν τις οδηγίες των αρχών σχετικά με τον κορωνοϊό.

Οικουμενικό Πατριαρχείο Θεία Κοινωνία κορωνοϊός: Για τον νέο κορωνοϊό συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Στο επίκεντρο ετέθη η επέκταση του Covid-2019, καθώς και όλες οι εξελίξεις που συνδέονται με τον θανατηφόρο ιό. Μεταξύ άλλων, το Φανάρι επεσήμανε ότι η Εκκλησία σέβεται την Ιατρική και κάλεσε τους πιστούς να τηρούν τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών αρχών.

Στη σχετική ενημέρωση, μάλιστα, υπογραμμίστηκαν τα εξής:

  • Παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού.
  • Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι΄ αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών.
  • Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία.
  • Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι «αντίδοτον του μη αποθανείν» και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως.
  • Αυτονόητο θεωρείται, ότι η πίστη στο Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού. Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει τα ανά τον κόσμον πνευματικά της παιδιά να εντείνουν τις προσευχές τους ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία.

Προσφάτως, αντίστοιχη συνεδρίαση πραγματοποίησε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεφάνθη ότι «η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να καταστεί πηγή μετάδοσης ασθενειών». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 99, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης επιβεβαιώθηκαν ακόμη δέκα κρούσματα. Δύο εκ των ασθενών, μάλιστα, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείο Ρίου και ΑΧΕΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments