Πολιτική

Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: «Ίσως μετακινηθούν και οι πανελλαδικές»

Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: «Ίσως μετακινηθούν και οι πανελλαδικές»
Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: Όλα τα σενάρια στο "τραπέζι" για τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των κλειστών σχολείων. Εξετάζονται μετακίνηση των Πανελλαδικών, μείωση της χρονικής διάρκειας της διδακτικής ώρας αλλά ακόμη και παράταση της σχολικής χρονιάς.

Νίκη Κεραμέως κορωνοϊός: Όλα τα ενδεχόμενα για τα κλειστά σχολεία και τις χαμένες διδακτικές ώρες. Όπως αναφέρει η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και η μετακίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Στον «αέρα» η παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθώς επίσης και οι σκέψεις μείωσης της χρονικής διάρκειας της διδακτικής ώρας από 45 λεπτά σε 35.

«Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι πανελλαδικές», ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός, ενώ όπως είπε, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ματαιωθεί και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου.«Λάβαμε μια απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους, για να προστατέψουμε μαθητές, καθηγητές και φοιτητές. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε η υπουργός αναφερόμενη στο κλείσιμο για 14 ημέρες των σχολείων.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας «κλείσαμε τα σχολεία για να προλάβουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Είμαστε έτοιμοι στο υπουργείο Παιδείας για όλα τα σενάρια». Η Νίκη Κεραμέως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί να κλείσουν για παραπάνω διάστημα τα σχολεία. «Αυτή τη στιγμή η αναστολή είναι για 14 ημέρες. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε στιγμή. Πριν τη λήξη των 14 ημερών, θα το εξετάσουμε πάλι. Υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια», ανέφερε.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά. «Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά».

Η υπουργός εξήγησε ότι αυτό θα γίνει είτε με τη μείωση της ώρας διδασκαλίας, σε μισάωρα, είτε με την αναμόρφωση του διδακτικού ωραρίου και την περικοπή περιπάτων. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή, τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments