Διεθνή

Κορωνοϊός ενημέρωση: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών

Κορωνοϊός ενημέρωση: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών
Κορωνοϊός ενημέρωση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία, καθώς χάρις αυτήν μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η προσωπική υγιεινή είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, κλειδί στον περιορισμό της εξάπλωσης ιών όπως και ο κορωνοϊός. Μία από τις βασικές διαδικασίες αυτής είναι και το πλύσιμο των πάνω άκρων μας, δηλαδή των χεριών, τα οποία καθημερινά έρχονται συνεχώς με εκατοντάδες αντικείμενα που μπορεί να έχουν πάνω τους χιλιάδες μικρόβια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εδώ και κάποια χρόνια δημοσιεύσει ένα βίντεο, που μας δείχνει πως πρέπει να γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών. Είναι βέβαια δύσκολο να τηρείται κατά γράμμα αυτή η διαδικασία, αλλά παραμένει σημαντική και είναι σύμμαχος της υγείας μας. Το καλύτερο που θα είχατε να κάνετε ήταν να ακολουθήστε τα βήματα από το βίντεο κατά γράμμα.

Αφού πάρουμε σαπούνι και το τρίψεις στα χέρια, πλένεις το πάνω μέρος της παλάμης αλλά και ανάμεσα στα δάχτυλα, τα ακροδάχτυλα, τον αντίχειρα και το εσωτερικό της παλάμης. Ανεβαίνεις στον καρπό και στο πάνω μέρος των χεριών και πλένεις κι εκεί και μετά ξεπλένεις το νερό. Το κλείσιμο της βρύσης είναι καλό να γίνεται με το χαρτί που σκουπίζεις τα χέρια σου, και το οποίο στη συνέχεια πετάς στον κάδο.

Όλα αυτά τώρα, με την ραγδαία εξάπλωση του εν λόγω ιού θα πρέπει να ακολουθούνται μια φορά παραπάνω, καθώς το πλύσιμο των χεριών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments