Διεθνή

Κορωνοϊος Τουρκία: Σε καραντίνα 21.000 άτομα

Κορωνοϊος Τουρκία: Σε καραντίνα 21.000 άτομα
Κορωνοϊος Τουρκία: Έντονη ανησυχία υπάρχει για τις ελεγχόμενες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη γειτονική χώρα.

Κορωνοϊος Τουρκία: Μπορεί σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου να υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα και συνεχείς ενημέρωση, αλλά στην περίπτωση της Τουρκίας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γειτονική χώρα αφήνει να διαρρεύσουν μόνο οι πληροφορίες που θέλει και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι και τόσο αξιόπιστες.

Πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν μέχρι την Παρασκευή από τη Σαουδική Αραβία όπου ταξίδευαν για να εκτελέσουν το Ισλαμικό τελετουργικό της Umrah. Οι πιστοί νοσηλεύονται σε φοιτητικούς κοιτώνες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα και την κεντρική επαρχία Κόνια, σύμφωνα με σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας την Κυριακή. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι συνολικά 21.000 άνθρωποι που έχουν εκτελέσει την Umrah θα επιστρέψουν μέχρι την Δευτέρα στην Τουρκία και θα μπουν όλοι σε καραντίνα.

“Μια ωρολογιακή βόμβα στην Τουρκία”

Ο τουρκικής καταγωγής βιολόγος Ozgout Amranoglou που ζει μόνιμα στον Καναδά, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχει μια ωρολογιακή βόμβα. «Είναι χωρίς αμφιβολία μία ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της τουρκικής κοινωνίας. Εάν δεν προσέξει η Τουρκία και δεν επιβάλλει άμεσα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πολιτών της η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο δραματική ακόμα και από την Κίνα».

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca δήλωσε ότι όσοι επέστρεψαν από την Umra προηγουμένως υποβλήθηκαν σε εξετάσεις υγείας και ότι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε εκείνους που έδειξαν σημάδια σύλληψης του κορωνοϊού.

Κρούσμα στην Γκάνα προέρχονταν από Τουρκία

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Τουρκία. Το έκτο άτομο που είχε διαγνωστεί μόλις επέστρεψε από την Umrah. Παρόλα αυτά πάντως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως τα κρούσματα στην Τουρκία ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα και αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως πολλοί φορείς που διαγνώστηκαν με κορωνοϊο είχαν ταξιδέψει προηγουμένως στην Τουρκία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Γκάνας. Το Σάββατο 14/3 ανακοίνωσε την ύπαρξη των δύο πρώτων κρουσμάτων από τον κορωνοϊο. Ο ένας είναι Νορβηγός πολίτης που ταξίδεψε από την πατρίδα του και ο δεύτερος πολίτης της Γκάνα που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Τουρκία και δεν γνώριζε τίποτα για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments