Κόσμος

Κορωνοϊός Ιρλανδία: Ανησυχία για 15.000 κρούσματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Κορωνοϊός Ιρλανδία: Ανησυχία για 15.000 κρούσματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου
Κορωνοϊός Ιρλανδία: Κλειστά όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια, νυχτερινά κέντρα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ισχύει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Κορωνοϊός Ιρλανδία: Η κυβέρνηση της χώρας αναμένει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα αυξηθεί εκθετικά, φθάνοντας τα περίπου 15.000 μέχρι τα τέλη του Μαρτίου από 223 σήμερα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, ενώ οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα. Το Δουβλίνο έχει κλείσει όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νυχτερινά κέντρα, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, και έχει επιβάλλει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, στην προσπάθειά του να μειώσει τον ρυθμό εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, η οποία έχει ως σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους στη χώρα.

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ευρύ σχέδιο, που αφορά από την ενεργειακή ασφάλεια ως την αστυνόμευση και έχει σκοπό να περιοριστούν τα προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, ο Βαράντκαρ προειδοποίησε πως αναμένει πως η αύξηση (+30% χθες) θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό για την ώρα. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμβάλλουν να επιβραδυνθεί η κορύφωση της επιδημίας.

«Αναμένουμε ότι ως το τέλος του μήνα θα υπάρχουν πιθανόν 15.000 άνθρωποι που θα έχει διαγνωστεί πως προβλήθηκαν» από τον κορωνοϊό, τόνισε ο Βαράντκαρ.

«Οι περισσότεροι δεν θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά ένα ποσοστό θα χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομεία και χρειάζεται να εξασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα συμβεί ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός. Το θέμα, συνέχισε, «δεν είναι να κλειδαμπαρώσουμε τη χώρα αύριο και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Αυτό δεν είναι δυνατό (…) Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, αλλά θεωρώ ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε αυτό για πολλούς μήνες, όχι απλά μερικές εβδομάδες».

Η Ιρλανδία δημοσιοποίησε ταξιδιωτική οδηγία, προτρέποντας όλους όσοι δεν απασχολούνται σε απαραίτητες υπηρεσίες να μείνουν σπίτια τους

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σάιμον Κόβενι τόνισε ότι η κυβέρνηση προτρέπει τους Ιρλανδούς να μην πηγαίνουν στη Βρετανία, με μόνη εξαίρεση τη Βόρεια Ιρλανδία – περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου τα σύνορα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με την οποία είναι ανοικτά. Ο Βαράντκαρ προειδοποίησε ότι 100.000 αν όχι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας τις προσεχείς εβδομάδες και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι τράπεζες θα προσφέρουν διευκολύνσεις σε όσους δανειολήπτες χάσουν τη δουλειά τους.

Πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, η Ιρλανδία ήταν η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας πετύχει να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας στο 4,8% και να απασχολούνται 2,36 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που αποτελούσε ιστορικό υψηλό. Αλλά 20.000 άνθρωποι παρουσιάστηκαν στα ταμεία ανεργίας για να υποβάλλουν αιτήσεις να λάβουν επιδόματα μόνο την Παρασκευή, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments