Διεθνή

Ελονοσία Γερμανία κορωνοϊός: Αισιοδοξία για καταπολέμηση του ιού

Ελονοσία Γερμανία κορωνοϊός: Αισιοδοξία για καταπολέμηση του ιού
Ελονοσία Γερμανία κορωνοϊός: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που προφυλάσσουν από την ελονοσία.

Ελονοσία Γερμανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας  Γενς Σπαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών παρασκευασμάτων προφύλαξης από την ελονοσία (μαλάρια), ως πιθανό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός της στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine (Χλωροκίνη) το οποίο παρασκευάζει η εταιρεία Bayer.

Η Γερμανία παραγγέλνει  μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που προφυλάσσουν από την ελονοσία (Χλωροκίνη)

Ωστόσο στη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση του κ. Τσιόδρα για την πορεία του ιού στη χώρα μας, αναφέρθηκε και εκείνος στη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά υποστηρίζοντας πως στην Ελλάδα εφαρμόζουμε, όσον αφορά τη θεραπεία, και κάποια από τα μοντέλα της Γαλλίας, φάρμακα δηλαδή με βάση την ουσία χλωροκίνη, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη μελέτη οδήγησαν σε αρνητικοποίηση το 96% των ασθενών που την ακολούθησε. 

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθεί και η πνευμονική νόσος Covid-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον Σπαν, οι υγειονομικές αρχές μελετούν αρκετές έρευνες για να επαληθεύσουν αυτήν την άποψη. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και στην Γαλλία. Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi προσέφερε στη γαλλική κυβέρνηση αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία. Οι πρώτες μελέτες σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό  είναι «πολλά υποσχόμενες», όπως ανακοινώθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments