Διεθνή

Κορωνοϊός Μονακό: Θετικός στον ιό ο πρίγκιπας Αλβέρτος

Κορωνοϊός Μονακό: Θετικός στον ιό ο πρίγκιπας Αλβέρτος
Κορωνοϊός Μονακό: Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Μονακό: Σύμφωνα με το Associated Press το παλάτι ανακοίνωσε πως ο 62χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό εμφανίστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό Covid-19. Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Είναι γιος του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι. Είναι παντρεμένος με την νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια κολύμβησης, πριγκίπισα Σαρλέν.

Την ίδια στιγμή οι ερευνητές στρέφονται σε φάρμακα κατά της ελονοσίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών παρασκευασμάτων προφύλαξης από την ελονοσία (μαλάρια), ως πιθανό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός της στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine (Χλωροκίνη) το οποίο παρασκευάζει η εταιρεία Bayer.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθεί και η πνευμονική νόσος Covid-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Σπαν, οι υγειονομικές αρχές μελετούν αρκετές έρευνες για να επαληθεύσουν αυτήν την άποψη. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και στην Γαλλία. Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi προσέφερε στη γαλλική κυβέρνηση αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία. Οι πρώτες μελέτες σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι «πολλά υποσχόμενες», όπως ανακοινώθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments