Πολιτική

Γιώργος Πατούλης κορωνοϊός: Συζητήθηκαν μέτρα αντιμετώπισης – Στο “τραπέζι” το ζήτημα των λαϊκών αγορών

Γιώργος Πατούλης κορωνοϊός: Συζητήθηκαν μέτρα αντιμετώπισης – Στο “τραπέζι” το ζήτημα των λαϊκών αγορών
Γιώργος Πατούλης κορωνοϊός: Στην  τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Αττικής τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα όπως οι ευπαθείς ομάδες, οι λαϊκές αγορές.

Γιώργος Πατούλης κορωνοϊός: Στην  τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς και θέματα που αφορούσαν διοργανώσεις αιμοδοσίας σε κάθε δήμο, αλλά και το ζήτημα των ευπαθών ομάδων. Με την έναρξη της συζήτησης, σύμφωνα με το protothema.gr ο Γιώργος Πατούλης μετέφερε τους χαιρετισμούς του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνάντηση, και επανέλαβε τη σπουδαιότητα των πολιτών να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ζήτησε δε από τους δημάρχους να αποστείλουν στην Περιφέρεια τα αιτήματά τους για ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, κ.α.).

Στήριξη τις ευπαθείς ομάδες

Επιπλέον ο κ. Πατούλης ζήτησε να αποστείλουν στην Περιφέρεια τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις  των πολιτών που αναήκουν στις ευπαθείς ομάδες για την χαρτογράφηση όσων έχουν ανάγκη της δράσης. Επιπλέον οι δήμαρχοι πρότειναν τη λήψη περιοριστικών μέτρων στη μετακίνηση των πολιτών σε άλση, πάρκα κτλ.όπου διαπιστώθηκε μεγάλη κινητικότητα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πολλοί  δήμαρχοι  έθεσαν ζήτημα ανεπαρκούς ασφάλειας στις λαϊκές αγορές ενώ πρότειναν και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της λειτουργίας τους

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την απορία τους για ανάγκη έκδοσης συγκεκριμένων οδηγιών από τα αρμόδια υπουργεία για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στα κοιμητήρια κατά τη διάρκεια ενταφιασμού πολιτών που έχουν χάσει τη ζωής τους από τον κορωνοϊό. Παράλληλα έγινε λόγος για ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, στη δυνατότητα κάλυψης του κόστους μηνυμάτων σχετικών με τα μέτρα πρόληψης στα κοινωνικά δίκτυα και στην ενίσχυση με προσωπικό, υπηρεσιών που επιβαρύνονται λόγω των προληπτικών μέτρων.

Τέλος με αφορμή τη σημερινή τηλεδιασεψη ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Περιφέρεια και δήμοι της Αττικής είμαστε σε ανοιχτή γραμμή για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν στην πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Θα είμαστε σε 24ωρη ανοιχτή επικοινωνία με την ανάπτυξη ειδικής πλατφόρμας με στόχο να παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments