Κόσμος

Αυτός είναι ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών στην Ιταλία – Τι πραγματικά συμβαίνει

Αυτός είναι ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών στην Ιταλία – Τι πραγματικά συμβαίνει
Η Ιταλία ζει αδιανόητες στιγμές. Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί νεκροί; Γιατί δεν μπαίνει φρένο στον κορονοϊό;

Τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία είναι πραγματικά αδιανόητα. Πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον κορονοϊό να “θερίζει ζωές”. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, όσο και η πραγματικότητα σε μια στιγμή της ιστορίας της γειτονικής χώρας που ο ιστορικός του μέλλοντος θα περιγράφει με τα πιο μελανά “χρώματα”. Μια στιγμή που για κάποιο ανεξήγητο λόγο πολλοί Έλληνες επιμένουν να αγνοούν και κάνουν… του κεφαλιού τους.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία και είχαν εξετασθεί θετικοί στον Covid-19, είναι τα 79,5 έτη και το 70% αυτών είναι άνδρες, όπως ανακοίνωσε το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS), το οποίο δημοσιεύει τακτικά τις στατιστικές του. Από ένα δείγμα 2.003 θανάτων από τον ιό, από τους 2.978 που έχει καταγράψει η χώρα μέχρι σήμερα, 707 ήταν στην ηλικιακή ομάδα 70-79, 852 στην ηλικιακή ομάδα 80-89 και 198 ήταν άνω των 90 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISS.

«Δεκαεπτά άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, πέθαναν από τον Covid-19. Ειδικότερα, πέντε από αυτούς ήταν κάτω των 40 ετών, όλοι άνδρες, ηλικιών μεταξύ 31 και 39 ετών, με σοβαρές προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις», υπογράμμισε το Ινστιτούτο.

Εντοπίζοντας περίπου δέκα από τις πιο συνηθισμένες παθολογίες στους θανόντες, η συχνότερη ήταν η υπέρταση, ο διαβήτης ή η ισχαιμική καρδιοπάθεια, το ISS τόνισε πως το 48,5% των νεκρών υπέφερε από τρεις ή περισσότερες από αυτές τις παθολογίες και το 25,6% από δύο παθολογίες. Μόλις το 0,8%, τρεις συνολικά, δεν είχε καμία παθολογία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ο μέσος χρόνος μεταξύ της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων και του θανάτου ήταν οκτώ ημέρες, ενώ τα συχνότερα συμπτώματα ήταν ο πυρετός (77% των περιπτώσεων), η δύσπνοια (74%), ενώ ο βήχας (42%).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments