Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 71 νέα κρούσματα σήμερα – 695 συνολικά – 17 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 71 νέα κρούσματα σήμερα – 695 συνολικά – 17 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 17 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ 71 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 695.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 71  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 695. Ενώ τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται στα 358.000 και οι νεκροί στους 15.000.

Παράλληλα, στους 17 έχουν αυξηθεί οι νεκροί, αφού τα ξημερώματα κατέληξε και ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο άτυχος 78χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.  Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή του ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο 64χρονος, ο οποίος καταγόταν από τη Δυτική Αχαΐα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες.

Oι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι συνολικά 2.058 όπως ενημέρωσε ο υπουργός υγείας

Ανακοινώσεις για τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι συνολικά 2.058, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν. Επίσης, ο υπουργός υγείας ζήτησε από όλους του Έλληνες να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό και να μείνουν σπίτι.

Όλες οι διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο. «Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά.

  • Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
  • Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.Γ
  • Για το θέμα του ορίου των 2 επιβατών ανά ΙΧ ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α βαθμού.
  • για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση εργοδότη και λόγω της μη ύπαρξης ωραρίου να συνοδεύεται η βεβαίωση με το ρεπορτάζ το οποίο καλύπτεται.
  • από σήμερα τις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία.

Εξαίρεση στην απαγόρευση κυκλοφορίας ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Από νωρίς το πρωί – και συγκεκριμένα από τις 6 – βρίσκεται σε πλήρη ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών, με τη κυβέρνηση να επιβάλλει αυτό το μέτρο προκειμένου να καταπολεμήσει μια και καλή τις άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω της επέλασης του κορωνοϊού. Από αυτήν εξαιρούνται οι περισσότεροι κρατικοί φορείς, των οποίων οι εργαζόμενοι μπορούν κανονικά να κάνουν τις διελεύσεις τους προκειμένου να προβούν στα καθήκοντά τους.

Κάτι τέτοιο ζητά και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, περιμένοντας από τη κυβέρνηση πως θα κάνει δεκτό το αίτημά τους. Παράλληλα, η ΕΔΕ ζητεί να επέλθουν ορισμένες αλλαγές ως προς την λειτουργία των δικαστηρίων (αυτόφωρα, διασκέψεις, κ.λπ.), την καθιέρωση και νομοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής για τους δικαστές και εισαγγελείς, κ.ά. Ειδικότερα, η επιστολή της ΕΔΕ απευθύνεται στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Υγείας Βασίλειο Κικίλια και Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments