Οικονομία

Ιδιωτική Ασφάλιση κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα – Τι ισχύει πραγματικά

Ιδιωτική Ασφάλιση κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα – Τι ισχύει πραγματικά
Ιδιωτική Ασφάλιση κορονοϊός: Στα 743 μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, 20 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Ιδιωτική Ασφάλιση κορονοϊός: Από τις 26 Φεβρουαρίου και μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί μέχρι και αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 743. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 134 άνθρωποι, εκ των οποίων 45 διασωληνωμένοι. Από τους διασωληνωμένους, οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι άνδρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, 32 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Επίσης, σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 191 κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία (25,7% επί του συνόλου των κρουσμάτων) εκ των οποίων τα 59 (ποσοστό 30,9%) διασωληνώθηκαν.

Όσο ο κορωνοϊός “θερίζει” και όσο οι αρμόδιοι συνιστούν στον κόσμο που παρουσιάζει συμπτώματα να μείνει σπίτι τίθεται ένα ερώτημα: Τι γίνεται με εκείνους που έχουν ιδιωτική ασφάλιση και θέλουν να νοσηλευτούν σε ιδιωτική κλινική. Τα έξοδα νοσηλείας τα πληρώνει η ιδιωτική ασφάλεια; Η απάντηση που έρχεται από ασφαλιστές είναι κατηγορηματική. “Όχι η ιδιωτική ασφάλεια ΔΕΝ καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε ιδιωτική κλινική”.

Η απάντηση αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει την έξαρση του κορωνοϊού ως πανδημία. “Σε κάθε άλλη περίπτωση η ιδιωτική ασφάλιση πληρώνει τον κορωνοϊό, αλλά επειδή είναι πανδημία δεν πληρώνει τα νοσήλεια” εξηγούν άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς και επισημαίνουν: “Αυτή τη στιγμή όλα τα περιστατικά δεν νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές αλλά πηγαίνουν στα Δημόσια νοσοκομεία, και αυτό γιατί μέχρι στιγμής οι ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν τεθεί από την κυβέρνηση στη μάχη για τον κορωνοϊό.

Οπότε όταν κάποιος ασθενής που έχει και ιδιωτική ασφάλιση μολυνθεί με τον κορωνοϊό και πάει στην ιδιωτική κλινική από εκεί θα τον στείλουν στα Δημόσια νοσοκομεία. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να ρίξει στη μάχη και τις ιδιωτικές κλινικές τότε και μόνο θα μπορούν οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση να νοσηλευτούν στην ιδιωτική κλινική και φυσικά σε αυτή την περίπτωση η ιδιωτική ασφάλεια που έχουν κάνει θα τους καλύψει τα έξοδα νοσηλείας”.

Επίσης όπως είναι γνωστό ούτε το τεστ καλύπτεται από την ιδιωτική ασφάλιση αλλά αν κάποιος θέλει μπορεί να πάει σε ιδιωτική κλινική για να το κάνει αλλά θα πληρώσει από 100 έως και 300 ευρώ ανάλογα την ιδιωτική κλινική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments