Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: 1.036 τα κρούσματα – 4 οι νεκροί από τη νόσο

Ρωσία κορωνοϊός: 1.036 τα κρούσματα – 4 οι νεκροί από τη νόσο
Ρωσία κορωνοϊός: Tα περισσότερα κρούσματα, συνολικά 703, έχουν καταγραφεί στην Μόσχα, ενώ κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 56 περιφέρειες της χώρας.

Ρωσία κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον θανατηφόρο ιό που σαρώνει σχεδόν τον μισό πλανήτη, στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 196, καταγράφοντας ρεκόρ ημερήσιας αύξησης και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 1.036. Παράλληλα σημειώνεται πως τα περισσότερα κρούσματα, συνολικά 703, έχουν καταγραφεί στην Μόσχα.

Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 56 περιφέρειες της χώρας

Σημειώνεται επίσης πως από τη νόσο του COVID-19  έχουν αναρρώσει 45 άτομα, ενώ έχουν καταλήξει τέσσερα άτομα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), πρέπει να επισημανθεί πως το 20% των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό μολύνθηκαν κατά την διάρκεια επαφών που είχαν με νοσήσαντες από το φονικό ιό.

Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων.

Επίσης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος, η οποία θα του επιτρέψει δυνάμει να παρμείνει στην εξουσία για δύο επιπλέον θητείες. Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ήδη ανακοινώσει χθες, Πέμπτη, το κλείσιμο από τις 28 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου στην ρωσική πρωτεύουσα των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων, με εξαίρεση τα καταστήματα με τρόφιμα και τα φαρμακεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments