Διεθνή

Αρμάνι κορωνοϊός: Ο οίκος Armani ξεκινά να παράγει στολές προστασίας για γιατρούς και νοσοκόμες

Αρμάνι κορωνοϊός: Ο οίκος Armani ξεκινά να παράγει στολές προστασίας για γιατρούς και νοσοκόμες
Αρμάνι κορωνοϊός: Ο ιδρυτής του οίκου Τζόρτζιο Αρμάνι έχει ήδη κάνει δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε νοσοκομεία της χώρας.

Αρμάνι κορωνοϊός: Ο οίκος Armani ανακοίνωσε σήμερα ότι τα εργοστάσιά του στην Ιταλία θα αρχίσουν να παράγουν στολές προστασίας για το «ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη» εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο ιδρυτής του οίκου Τζόρτζιο Αρμάνι έχει ήδη κάνει δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε νοσοκομεία της χώρας, που έχουν κατακλυστεί από ασθενείς.

Το προπύργιο της επιχείρησης βρίσκεται στο Μιλάνο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λομβαρδίας, που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία. Ο οίκος Αρμάνι έχει 4 εργοστάσια στην Ιταλία, διευκρίνισε εκπρόσωπος Τύπου του οίκου.

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία είναι η χώρα που έχει τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως από κορονοιό καθώς ο αριθμός ανέρχεται στους 9.134, τα κρούσματα είναι στο σύνολο μέχρι τώρα είναι 86.498, ενώ παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Σημειώνεται ότι 3.732 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 26.029 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 36.653 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 37.298 και οι νεκροί 5.402 .

ap-italy

Πλέον η Ιταλία ξεπέρασε και σε κρούσματα την Κίνα με αυτά που καταγράφηκαν μόνο σε μια ημέρα να είναι 4.401.

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 11.588 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.267. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.497 , με 313 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται μικρή μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, με απόλυτο αρνητικό ρεκόρ των νεκρών.

Ωστόσο χθες, 27 Μαρτίου, ένα νέο δραματικό τηλεοπτικό διάγγελμα του πρόεδρου της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα έγινε γνωστό μέσω του οποίου ο πρόεδρος ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή του κορωνοϊού. Ο Ματαρέλα δήλωσε σε όλους τους τόνους πως η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την σοβαρότητα της απειλής και να παρέμβει με συγκεκριμένο τρόπο, πριν να είναι αργά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments