Οικονομία

Global Citizen English Academy: Ο ελληνικός όμιλος ξένων γλωσσών στο Βιετνάμ

Global Citizen English Academy: Ο ελληνικός όμιλος ξένων γλωσσών στο Βιετνάμ
Από το 2018 δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ και μαθαίνει αγγλικά σε 900 παιδιά.

Η ιστορία του ιδρυτή της Global Citizen English Academy Κωνσταντίνου Συλλιγάρδου ξεκινάει το 2012 όταν εργαζόταν ως επιβλέπων επιβλέπων μηχανικός σε διυλιστηριακά έργα για ελληνική εταιρεία που ήταν σε κοινοπραξία με μια Ιταλική.

Μέτα το πέρας του έργου μου προτείνεται να εργαστώ για εκείνους σε ένα έργο στο Μπουργκάς στη Βουλγαρία όπου την αποδέχτηκε. Μέσω γνωριμιών και λόγω σημαντικής εμπειρίας που αποκτούσε, ξεκίνησε να εργάζεται για μεγάλες ιταλικές και αμερικανικές  εταιρίες ως προϊστάμενος κατασκευών όπου έμαθε την ιταλική και ισπανική γλώσσα. Περνά τη ζωή του σε Βουλγαρία, Μεξικό, Γκάνα και Βέλγιο πριν κατλήξει στο Βιετνάμ.

Το 2018 βλέποντας τη ραγδαία ανάπτυξη (boomimg ) στο Βιετναμ και έχοντας πλέον το οικονομικό υπόβαθρο, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να επενδύσει σε κάτι δικό του. Όμως ,το αντικείμενό του, χρειαζόταν πολύ μεγάλα κεφάλαια ώστε να μπορεί  να ανταγωνιστεί  μεγάλες εταιρίες στον χώρο των διυλιστηριακων έργων και έτσι αυτή η ιδέα απορρίφθηκε γρήγορα.

Στην αναζήτηση τι επιχείρηση να δημιουργήσει  αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεγάλη άνθηση στην εκπαίδευση και σε συνδυασμό με την αγάπη  προς τα παιδιά και την εκπαίδευση, του έρχεται η ιδέα για την δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας.

Χωρίς να χάσει χρόνο ξεκινάει άμεσα μαθήματα για να γίνει καθηγητής Αγγλικών όπου παίρνει το πιστοποιητικό TESOL (International EnglishTeacherLicense). Έπειτα εργάζεται για 25 ημέρες ως καθηγητής όπου προς έκπληξή του διαπιστώνει ότι η αγάπη των παιδιών τον γεμίζει ενέργεια και δεν τον κουράζει καθόλου, όπως ενδεχομένως να περίμενε.

Αυτή η παιδική αγάπη ήταν αρκετή για να κάνει τον Κωνσταντίνο Συλλιγάρδο να πάρει την απόφαση να δημιουργήσει το Global Citizen English Academy. Ένα κέντρο δυναμικής 900 μαθητών με πρωτοποριακό πρόγραμμα και καθηγητές από διάφορες χώρες με στόχο οι μαθητές να μπορέσουν να προσαρμόζονται σε διαφορετικές προφορές (American,Australian,Britishetc).

Η εκμάθηση γίνεται από αγγλικά σε αγγλικά μέσω εικόνων και ψηφιακών μέσων, ξεκινάει με λέξεις όπως μαμά, μπαμπά, χρώματα , ζώα κτλ… “Αναπτύσσουμε μικρές προτάσεις όπου στη συνεχεία γίνονται πιο σύνθετες. Οι μαθητές μας διδάσκονται επίσης έμμεσα μέσω δραστηριοτήτων. Μετά από εννιά μήνες τα παιδιά μπορούν και επικοινωνούν όπου προχωράμε στη διδασκαλία της γραμματικής και της γραφής. Ακολουθούμε το πρότυπο διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας και όχι με μετάφραση όπως μάθαμε οι περισσότεροι τα αγγλικά στην Ελλάδα. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί είναι έτοιμοι να σπουδάσουν ,να ταξιδέψουν και να γίνουν πολίτες του κόσμου (GlobalCitizens)” λέει στο pagenews.gr ο ιδρυτής του κέντρου ξένων γλωσσών.

Η οικονομία του Βιετνάμ  βρίσκεται στην 44η θέση (η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η) και έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια, περίπου 7% . Επίσης είναι ένας ιδιαίτερα φιλικός προορισμός για ξένες επενδύσεις , με χαμηλή φορολογία ,σταθερό πολιτικό περιβάλλον , διαθέτει υψηλά μορφωμένο εργατικό δυναμικό, φιλικό λαό , με σταθερό πληθωρισμό στο 3.5% και διαθέτει μια αναπτυσσόμενη κουλτούρα επιχειρηματικότητας όπου είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες. Η ανεργία βρίσκεται κάτω από το 2%. Η βιομηχανία τους κατασκευάζει από αυτοκίνητα μέχρι υποδήματα των μεγαλύτερων εταιριών στο κόσμο.

Ο τομέας της εκπαίδευσης ανθίζει καθώς το Βιετνάμ άνοιξε τα σύνορά του στις διεθνείς επενδύσεις. Έτσι όλο και περισσότερες εταιρίες αναζητούν υπαλλήλους με γνώση αγγλικών. Πολλοί άνθρωποι από αγροτικές περιοχές μετακινούνται στις πόλεις για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή και να στηρίξουν τις οικογένειές τους πίσω στην ύπαιθρο.

Τα αγγλικά είναι η νούμερο ένα γνώση ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν μια καλά αμειβόμενη θέση σε κάποια από τις ξένες εταιρίες. Το γεγονός αυτό μόνο ανοίγει μια τεράστια αγορά για τη διδασκαλία των αγγλικών στο Βιετνάμ καθώς υπάρχει έντονη ανάγκη από καθηγητές αγγλικών ώστε να διδάσκουν τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments