Ελλάδα

Μύκονος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στο νησί – Πρώτο κρούσμα μια 69χρονη

Μύκονος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στο νησί – Πρώτο κρούσμα μια 69χρονη
Μύκονος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού στο νησί, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μύκονος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός στο νησί της Μυκόνου, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να χαρακτηρίζει «κρίσιμητην κατάσταση» και να ανακοινώνει την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών. Παράλληλα κάλεσε όλους τους νησιώτες να παραμένουν σπίτια τους.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις του ιού στη χώρα μας ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως πως πρόκειται για μια 69χρονη γυναίκα.

«Προσήλθε πριν δύο 24ωρα γυναίκα ημεδαπή, 69 ετών με συμπτώματα. Έγιναν όλες οι εξετάσεις, το δείγμα ήταν θετικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και ανακοίνωσε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών για 14 ημέρες. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ιχνηλάτησης που έγινε και προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενο επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου, αποφασίζουμε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών, δημοσίων και ιδιωτικών έργων κι όλων των εργοταξίων για 14 ημέρες στη Μύκονο», δήλωσε.

Συγχρόνως, κάλεσε τους πολίτες να παραμένουν σπίτια τους και να τηρούν τα μέτρα. «Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της Μυκόνου να τηρούν τα μέτρα και να παραμένουν σπίτια τους. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης», σημείωσε ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα στο νησί. «Επιφυλασσόμαστε για λήψη επιπλέον μέτρων εφόσον χρειαστεί» κατέληξε.

Πλοίο “βόμβα” το “Ελευθέριος Βενιζέλος”:

Εν τω μεταξύ, 119 άτομα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Παράλληλα, 259 βρέθηκαν αρνητικοί ενώ δύο εκ των αποτελεσμάτων κρίθηκαν ακατάλληλα και θα επαναληφθούν. Την ίδια στιγμή έχει διαταχθεί να γίνουν έλεγχοι στις επιφάνειες αλλά και στο σύστημα κλιματισμού του πλοίου.

Το πλοίο αποφασίστηκε, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς, να ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα, που έχει διαμορφωθεί για τον σκοπό αυτό. “Οι ξένοι πολίτες που βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό αναμένεται να επαναπατριστούν. Αναφορικά δε με αυτούς που βρέθηκαν θετικοί, αυτοί θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο και θα παραμείνουν σε καραντίνα υπό την εποπτεία των υγειονομικών αρχών” γνωστοποιήθηκε τέλος κατά την ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments