Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Στους 10 οι νεκροί – Αυξάνονται τα κρούσματα που ανήλθαν σε 356

Κύπρος κορωνοϊός: Στους 10 οι νεκροί – Αυξάνονται τα κρούσματα που ανήλθαν σε 356
Κύπρος κορωνοϊός: Άλλα 36 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη χώρα ανεβάζοντας τον αριθμό στα 356 μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Κύπρος κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις αρμόδιες κυπριακές αρχές, μια γυναίκα πέθανε το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορωνοϊού στην Κύπρο, ενώ άλλα 36 κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον ιό. Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, στο υπουργείο Υγείας, o Δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, ανέφερε ότι η γυναίκα που πέθανε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Οι συνολικοί θάνατοι ανήλθαν σε 10, εκ των οποίων 8 είναι άνδρες και 2 γυναίκες.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης είπε ότι τα 36 νέα κρούσματα προήλθαν μετά από 603 εργαστηριακές διαγνώσεις. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 356, συμπεριλαμβανομένων των 10 κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις, είπε.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα οι νεκροί έφτασαν τους 53, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 1.514

 Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 27 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.514. Διασωληνωμένοι είναι 91 ασθενής, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 65 έτη. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και το 75% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και οι 39 εξ αυτών είναι άνδρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments