Ελλάδα

Το μυστήριο της Καστοριάς και της Κοζάνης – Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τα πιο πολλά θύματα

Το μυστήριο της Καστοριάς και της Κοζάνης – Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τα πιο πολλά θύματα
Καστοριά και Κοζάνη έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Ένα συνέδριο γουναράδων και μια κηδεία φαίνεται να είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί σε Καστοριά και Κοζάνη έχουμε μέχρι στιγμής τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό. Όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα – η 38χρονη –  στην Ελλάδα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι κόλλησε τον ιό στην Ιταλία όταν βρέθηκε στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Το ίδιο χρονικό διάστημα στην Ιταλία πραγματοποιούνταν και η διεθνής έκθεση γούνας Mifur 2020, με πολλούς Έλληνες από την πόλη της Καστοριάς, που είναι και η “πρωτεύουσα” της γούνας στην Ελλάδα, αλλά και από τη Σιάτιστα να έχουν ταξιδέψει εκεί.

Έτσι πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ιός ήρθε απευθείας από το Μιλάνο, ενώ στην διασπορά του ιού στην πόλη της Καστοριάς έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι 22 άτομα είχαν μεταβεί στους Αγίους Τόπους σε θρησκευτική εκδρομή. Επίσης κατά τις απόκριες τα ξενοδοχεία της πόλης ήταν γεμάτα με πάνω από 6000 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο αυτό που εκτιμούν πολλοί είναι ότι ο ιός στην Καστοριά εξαπλώθηκε και από τον 53χρονο εργαζόμενο στο νοσοκομείο Καστοριάς ο οποίος δεν γνώριζε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε” είχε δηλώσει ο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. Όσον αφορά την εξάπλωση του φονικού ιού στα δυο χωριά της Κοζάνης Δραγάσια και Δαμασκηνιά που βρίσκονται από τις 15 Μαρτίου σε καραντίνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος 90 ετών με καταγωγή από τα Δραγάσια και ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό έφυγε από τη ζωή στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονταν και κάτοικοι από το χωριό Δαμασκηνιά. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιός εξαπλώθηκε στα χωριά και στην ευρύτερη περιοχή από ένα μνημόσυνο στο οποίο συγκεντρώθηκε κόσμος από τη Θεσσαλονίκη και από την Καστοριά. Οι συγγενείς μιας ηλικιωμένης που πέθανε στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να κάνουν την ταφή στον τόπο καταγωγής της.

Έτσι την Κυριακή 8 Μαρτίου τελέστηκε το μνημόσυνο της ηλικιωμένης και στη συνέχεια ο κόσμος που είχε πάει βρέθηκε συγκεντρωμένος στο καφενείο της Δαμασκηνιάς, ο ιδιοκτήτης του οποίου κατάγεται από την Δραγασιά. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη του καφενείου ήταν ο 90χρονος που έφυγε από τη ζωή στον Μποδοσάκεο νοσοκομείο της Πτομεμαϊδάς όπως προαναφέρθηκε. Έτσι τα δυο χωριά αυτά βρέθηκαν να είναι σήμερα σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments