Πολιτική

Πανελλήνιες 2020 Κεραμέως: Ο λόγος που δεν ακυρώνονται οι εξετάσεις

Πανελλήνιες 2020 Κεραμέως: Ο λόγος που δεν ακυρώνονται οι εξετάσεις
Πανελλήνιες 2020 Κεραμέως: Τον λόγο που το υπουργείο Παιδείας δεν ακυρώνει τις Πανελλαδικές εξετάσεις εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

Πανελλήνιες 2020 Κεραμέως: Τον στόχο της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων κοντά στην καθιερωμένη τους ημερομηνία, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο με μείωση της ύλης, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Στο ερώτημα γιατί δεν ακυρώνονται οι πανελλαδικές όπως σε άλλες χώρες, είπε ότι είναι λάθος η σύγκριση, καθώς η πορεία της Ελλάδας αναφορικά με την πανδημία είναι σχετικά καλή.

Εξήγησε παράλληλα, ότι συνομιλεί καθημερινά με τον Σωτήρη Τσιόδρα, για το πότε θα μπορεί να γίνει συγχρωτισμός και πως δεν ακυρώνονται οι πανελλαδικές «γιατί τα προγνωστικά είναι καλά».

Επίσης, η υπουργός αναφέρθηκε στη δωρεάν χρήση δεδομένων όταν υπάρχει πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι αν και το 99% των μαθητών φαίνεται πως έχουν πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο internet η κυβέρνηση ζήτησε και πέτυχε να μην υπάρχει χρέωση δεδομένων από τα κινητά δίκτυα, σε όσους χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας. Ευχαρίστησε τους παρόχους κινητής «που στέκονται αρωγοί σε αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα».

Υπενθυμίζεται, πως από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους. Σημειώνεται, πως λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα.

Ειδικές οδηγίες για τους υποψήφιους:

  • Υποψήφιοι (μαθητές ή απόφοιτοι) για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ με το νέο σύστημα Όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που ενδιαφέρονται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΝΕΟ ΓΕΛ, 1 σελίδα για υποβολή) , και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Στο ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ μπορούν να βρουν το mail και τα τηλέφωνα του Λυκείου τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΕΟ ΓΕΛ) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΝΕΟ ΓΕΛ).
  • Απόφοιτοι-υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα. Όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα, που ίσχυσε πέρυσι, υποβάλλοντας τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ, 1 σελίδα για υποβολή) , και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Στο ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ μπορούν να βρουν το mail και τα τηλέφωνα του Λυκείου τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ).
  • Υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ: Όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΕΠΑΛ 1) / (Α-Δ ΕΠΑΛ 2) , και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Στο ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ μπορούν να βρουν το mail και τα τηλέφωνα του Λυκείου τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 1/2) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΕΠΑΛ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments