Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ενίσχυση των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά με απόλυτη διαφάνεια

ΣΥΡΙΖΑ: Ενίσχυση των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά με απόλυτη διαφάνεια
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα είναι υπέρ της ενίσχυσης των μέσων ενημέρωσης, αλλά θορυβείται από τις καταγγελίες για χρηματοδότηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και Μέσων.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για τα μέσα ενημέρωσης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων για χρηματοδότηση ανύπαρκτων ουσιαστικά ιστοσελίδων και Μέσων, με πρόσχημα την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή με την παρουσία και του κυβερνητικού εκπροσώπου και να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών.

«Δεν πρόκειται μόνο για αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ενίσχυση των Μέσων, ώστε όλα τα κόμματα αλλά και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν ποιος παίρνει και τι», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι «η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αν και κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορωνοϊό».

«Αυτό ωστόσο δε μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη χρηματοδότηση φιλικών στην κυβέρνηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και εφημερίδων, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων πολιτών όσο και των ίδιων των Μέσων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments