Διεθνή

Σεισμός Ιαπωνία: Iσχυρή δόνηση 6,4 Ρίχτερ

Σεισμός Ιαπωνία: Iσχυρή δόνηση 6,4 Ρίχτερ
Σεισμός Ιαπωνία: Σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας.

Σεισμός Ιαπωνία: Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS). Ωστόσο από το σεισμό δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές, ούτε εκδόθηκε σχετική προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε 41,7 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, περίπου 50 χλμ. από τις ακτές της νομαρχίας Μιγιάγκι, κατά τα στοιχεία του USGS. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για θαλάσσια σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, εξαιτίας του σεισμού, που καταγράφηκε λίγο μετά τις 05:30 τοπική ώρα (23:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμη ισχυρός σεισμός 6, 7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν  δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου και πάλι στην Ιαπωνία. Ειδικότερα η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11.36 ώρα Ελλάδας τα νησιά Μπονίν στα νότιο-ανατολικά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα παρά το μεγάλο εστιακό βάθος του σεισμού που υπολογίζεται στα 485 χιλιόμετρα, υπάρχει  προειδοποίηση για τσουνάμι στα γύρω νησιά και στις νοτιοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Σημειώνεται πως το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού που ταρακούνησε την Ανατολική Ιαπωνία εντοπίζεται 922 χιλιόμετρα νότια της Γιοκοχάμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments