Ελλάδα

Πανελλαδικές 2020 πότε ξεκινούν: Αρχίζουν τον Ιούνιο σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας

Πανελλαδικές 2020 πότε ξεκινούν: Αρχίζουν τον Ιούνιο σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Πανελλαδικές 2020 πότε ξεκινούν: Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Πανελλαδικές 2020 πότε ξεκινούν: Τον τελευταίο καιρό έγινε μεγάλη κουβέντα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και περισσότερο για το πότε θα γίνουν οι φετινές Πανελλήνιες. Την απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα τόνισε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με όσα εχουν γίνει γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, θεσμοθετούνται 24 Πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία, ενίσχυση ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι μερικές από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να μπει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Τέλος, στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή. Στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments