Ελλάδα

Χαρδαλιάς Κρανίδι κορωνοϊός: Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση

Χαρδαλιάς Κρανίδι κορωνοϊός: Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση
Χαρδαλιάς Κρανίδι κορωνοϊός: Από high και low risk δυνητικές επαφές τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι. Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα.

Χαρδαλιάς Κρανίδι κορωνοϊός: Στα 177 ανέρχονται τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk» σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε επίσης, ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.

«Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα» πρόσθεσε. Παράλληλα κάλεσε όλους τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας «να μείνουν σπίτι τους, ειδικά όσοι έχουν νοσήματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Σε καραντίνα 14 ημερών το Κρανίδι:

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού.

Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.  Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους.  O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αλλά και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. “Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, πως τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 156, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.401. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, οι θάνατοι έφτασαν τους 121, αφού πέθαναν άλλοι 5 συμπολίτες μας. Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως μια γυναίκα 101 ετών έχασε τη ζωή της, νοσηλευόμενη στο «Σωτηρία». Επρόκειτο για τον 120ο θάνατο. Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή, άνοια), είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και η λοίμωξη από τον ιό επιβάρυνε την κατάστασή της.

Νωρίτερα, άφησαν την τελευταία τους πνοή και ένας 35χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα κι ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή. Το βράδυ της Δευτέρας λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για 116 νεκρούς είχε γίνει γνωστό ότι πέθανε και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό πρόβλημα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments