Οικονομία

Επίδομα 800 ευρώ δικαιούχοι: Επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση – Αναλυτικά η νέα τροπολογία

Επίδομα 800 ευρώ δικαιούχοι: Επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση – Αναλυτικά η νέα τροπολογία
Επίδομα 800 ευρώ δικαιούχοι: Η ενίσχυση θα δοθεί και σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους.

Επίδομα 800 ευρώ δικαιούχοι: Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών αυξάνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ. Συγκεκριμένα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί και σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους, έναντι πέντε που προβλέπεται σήμερα.

Τι θα γίνει με τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Επίσης με άλλη διάταξη παρατείνεται έως και 25 Ιουνίου 2020 και έως και 25 Ιουλίου 2020 αντίστοιχα, η είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων, που αναλογούν σε έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα, που εξήλθαν από καθεστώς αναστολής τον μήνα Μάρτιο και τον μήνα Απρίλιο του 2020.

Επιπλέον διάταξη

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί και άλλη μια διάταξη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των προκηρυσσομένων προς μετάταξη οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, στην περίπτωση της μη πλήρωσής τους από μόνιμους υπαλλήλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments