Πολιτική

Στέλιος Πέτσας ενημέρωση: Στις 6 αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη – Μεταφέρεται η απεργία της Πρωτομαγιάς

Στέλιος Πέτσας ενημέρωση: Στις 6 αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη – Μεταφέρεται η απεργία της Πρωτομαγιάς
Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Η αναφορά του κυβερνητικού εκπρόσωπου για τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Στέλιος Πέτσας ενημέρωση: Ενημέρωση στα Μέσα πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας πρώτα από όλα πως αύριο στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διάγγελμα κατά το οποίο θα κάνει γνωστά τα νέα βήματα για την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Πότε θα γίνει ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς. «Σκοπός δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αρχικά είπε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις υγιεινής, στην συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/04 στις έξι το απόγευμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα σε πολιτικές δυνάμεις και συνδικάτα να ασπαστούν την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού. Με κεντρικό πρόταγμα, «το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση», με «σχέδιο, σταδιακά και συγκροτημένα» τόνισε ο κ. Πέτσας, περιγράφοντας πως το «συγκροτημένο σχέδιο» θα έχει «επιμέρους στοχευμένες φάσεις», ενώ ο «κανόνας θα είναι ότι θα προβλέπονται στάδια”, ώστε να ελέγχονται στο ενδιάμεσο τα μέτρα ως προς τη διασπορά της πανδημίας».

«Σκοπός των αυστηρών μέτρων δεν είναι να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στο σπίτι μας. Σκοπός των περιοριστικών μέτρων ήταν αν πάρουμε τη ζωή μας πίσω» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι στην πορεία μετάβασης στην κανονικότητα σε λίγες ημέρες «θα μας συντροφεύουν μέτρα τήρησης της υγειονομικής προστασίας», όπως η «χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς», επιβεβαιώνοντας της σχετική συζήτηση.

Άνοιγμα καταστημάτων

Μετά από περίπου ένα μήνα που όλη η χώρα μπήκε σε καραντίνα, βρισκόμαστε λίγο πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε και πάλι ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο στους πολίτες και αναμένεται να ανακοινώσει την σταδιακή άρση των μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι κάποια καταστήματα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα μαζικά. Αυτό θα ήταν καταστροφικό. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έγινε γνωστό ότι τα μαγαζιά θα ανοίξουν με σειρά. Αρχικά είπε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις υγιεινής, στην συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/04 στις έξι το απόγευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments