Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός σχολεία: Παρατείνεται το κλείσιμο έως τα τέλη Μαΐου

Τουρκία κορωνοϊός σχολεία: Παρατείνεται το κλείσιμο έως τα τέλη Μαΐου
Τουρκία κορωνοϊός σχολεία: Την παράταση στο κλείσιμο των σχολείων έως το τέλος του Μαΐου αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση.

Τουρκία κορωνοϊός σχολεία: Έως τα τέλη Μαΐου παρέτεινε η Τουρκία το κλείσιμο των σχολείων στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ζιγιά Σελτσούκ. Η Άγκυρα ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων στις 12 Μαρτίου μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος COVID-19.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τώρα τα 115.000 και οι νεκροί έχουν φτάσει σχεδόν τους 3.000.

Την ίδια ώρα, νέα έρευνα της εταιρείας Ipsos δείχνει ότι περίπου το 74% των Τούρκων πιστεύουν ότι ο COVID-19 είναι αυτή τη στιγμή το “σημαντικότερο πρόβλημα” της χώρας. Το ποσοστό εκείνων που είναι απαισιόδοξοι για την κατάσταση με την επιδημία του COVID-19 αυξάνεται σημαντικά στη χώρα, αφού όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στις 11 Μαρτίου, περίπου το 45% των Τούρκων είχε δηλώσει ότι η επιδημία θα τελείωνε σε μερικούς μήνες, ενώ μόνο το 24% θεωρούσε ότι θα διαρκούσε περισσότερο από έξι μήνες.

Καθώς η Τουρκία έχει εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες έχει αυξηθεί στο 42%, ενώ το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο σε λίγους μήνες έχει μειωθεί στο 35%. Στην ερώτηση ποιο νομίζουν ότι είναι το “μεγαλύτερο πρόβλημα” της Τουρκίας, περίπου το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ο “κορωνοϊός“, ενώ το 16% μόνο δηλώνει την “οικονομία”, περίπου 9% την “τρομοκρατία” και 1% την “παιδεία”.

Ο διευθυντής της Ipsos Τουρκίας, Sidar Gedik, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ποτέ στο παρελθόν ένα πρόβλημα δεν είχε κυριαρχήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ημερήσια διάταξη του τουρκικού λαού. “Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού τον Μάρτιο στη χώρα μας, η επιδημία έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο” σημείωσε.

Παράλληλα, ο δείκτης εμπιστοσύνης στην τουρκική οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής (TUIK). Από τον Μάρτιο ως τον Απρίλιο ο γενικός δείκτης εμπιστοσύνης μειώθηκε από 91,8% σε 51,03%. Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στο τομέα των υπηρεσιών, όπου παρατηρείται πτώση κατά 50%, και ακολουθεί η οικοδομή με πτώση κατά 42,2% με τρίτο τον κλάδο βιομηχανικής παραγωγής που εμφανίζει πτώση κατά 36,8%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments