Πολιτική

Γεωργιάδης Σταϊκούρας Βρούτσης LIVE: Οι υπουργοί αναφέρονται στο νέο πλαίσιο προστασίας για την οικονομία

Γεωργιάδης Σταϊκούρας Βρούτσης LIVE: Οι υπουργοί αναφέρονται στο νέο πλαίσιο προστασίας για την οικονομία
Γεωργιάδης Σταϊκούρας Βρούτσης LIVE: Με συνέντευξη Τύπου οι τρείς υπουργοί εξειδικεύουν το νέο πλαίσιο προστασίας για την οικονομία.

Γεωργιάδης Σταϊκούρας Βρούτσης LIVE: Σε νέες ανακοινώσεις προχωρούν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να εξειδικεύουν το νέο πλαίσιο προστασίας για την οικονομία. 

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας τους επόμενους μήνες, μετά το πέρας του πρώτου κύματος της πανδημίας. Επίσης, περιέγραψε τα μέτρα-σωσίβιο για την οικονομική δραστηριότητα που θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, ενώ ανακοίνωσε και την τρίμηνη παράταση της πρώτης κατοικίας για όλους. Συγκεκριμένα, για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε:

  • Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική συνέπεια από την πανδημία, το κράτος θα δίνει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ θα συνεχιστούν και τα επιδόματα ανεργίας.
  • Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά, αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου, θα δουν τις αποδοχές τους να στηρίζονται. «Θα είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις που καλούνται να επαναλειτουργήσουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες», είπε ο πρωθυπουργός.
  • Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για τρεις μήνες, ως το τέλος Ιουλίου. Μετά το τέλος Ιουλίου, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα-γέφυρα που εκταθεί ως το τέλος του έτους. Το νέο πρόγραμμα θα έχει τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο και θα προβλέπει επιδότηση των δανειοληπτών μέσω του κράτους. Θα επιβραβεύει, δε, για πρώτη φορά συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, με στόχο να αποτραπεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων
  • Στη διάθεση των επιχειρήσεων παραμένουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοινώθηκαν.
  • Τις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο μέτρων για τις επιχειρήσεις που θα δουν τον τζίρο τους να μειώνεται από τον Μάιο, ενώ θα ανακοινωθεί και ένα σχέδιο εξπρές για την τόνωση του τουρισμού.

Ζωντανά οι ανακοινώσεις των υπουργών:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments