Πολιτισμός

Tony Allen πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαιότερος ντράμερ όλων των εποχών

Tony Allen πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαιότερος ντράμερ όλων των εποχών
Tony Allen πέθανε: Ο εμπνευστής του μουσικού είδους afrobeat δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας.

Tony Allen πέθανε: Σε ηλικία 79 έφυγε από τη ζωή ο Tony Allen ύστερα από καρδιακή προσβολή, στο Παρίσι. Ο χαμός του προκάλεσε θλίψη σε όλον τον μουσικό κόσμο. Για πολλούς ήταν ο σπουδαιότερος ντράμερ του κόσμου, αυτός που πρωταγωνίστησε στην δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους, της afrobeat.

Ο Tony γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας το 1940 και ήταν λάτρης της μουσικής από τα εφηβικά του χρόνια.

Υπήρξε αυτοδίδακτος καθώς ανακάλυψε να μυστικά της τέχνης των ντραμς μόνος του, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, όταν ήταν 18 ετών. Ο ίδιος μάλιστα είχε αποκαλύψει πως ανέπτυξε την εξαιρετική τεχνική του ακούγοντας, πολύ προσεκτικά, τις ερμηνείες των Αμερικανών τζαζ ντράμερς Art Blakey και Max Roach. Ενσωματώνοντας τα δικά του στοιχεία και χρησιμοποιώντας την αστείρευτη έμπνευσή του δημιούργησε τον χαρακτηριστικό πολυφωνικό ρυθμό της afrobeat, που συνδυάζει αριστοτεχνικά την αφρικανική μουσική με την τζαζ και την φανκ.

Θαυμαστές του υπήρξαν πολλοί αξιόλογοι μουσικοί της Δύσης μεταξύ των οποίων και ο διάσημος Βρετανός μουσικός και παραγωγός, Brian Eno, ο οποίος είχε πει πως « ο Tony Allen είναι ο σπουδαιότερος ντράμερ όλων των εποχών». Η είδηση του θανάτου κάνει τον γύρο του κόσμου βυθίζοντας στην θλίψη πλήθος μουσικών. Θαυμαστές του και καλλιτέχνες σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν μέσω social media. Ανάμεσά τους ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea, o οποίος έκανε λόγο “για έναν μουσικό ήρωα που έφυγε”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments