Πολιτική

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή
Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: "Ναι" έδωσαν και οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ 56 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο.

Ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Παράλληλα είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία. Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να διεξαχθεί και επί της αρχής του. Σημειώνεται ότι με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε χθες την κατάθεση 24 νομοτεχνικών βελτιώσεων που, όπως είπε, «αφορούν κυρίως την ενέργεια αλλά και το περιβάλλον και λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής».

Ωστόσο, ορισμένα κόμματα αντέδρασαν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τη κυβέρνηση της ΝΔ ότι: «Κάθε μέρα επιβεβαιώνει την σκοπιμότητά της να μετατρέψει μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και να επιβάλει ένα βαθύτατο, ολοκληρωτικό και ασφυκτικό έλεγχο του κράτους και της δημόσιας ζωής από τον οποίο δεν ξέφυγε ούτε η Βουλή».

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και του προεδρείου, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ένα ντροπιαστικό προηγούμενο για τη λειτουργία της Βουλής. Στο εξής, η Διάσκεψη των Προέδρων, μπορεί με απόφασή της να παραβιάζει οποιαδήποτε διάταξη του κανονισμού της Βουλής. Αυτός είναι ο απόλυτος εκφυλισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και θα παλέψουμε ώστε να μην περάσουν τέτοιες απαράδεκτες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments