Διεθνή

İBRAHİM GÖKÇEK πέθανε: Δεν άντεξε ο απεργός πείνας των Grup Yorum

İBRAHİM GÖKÇEK πέθανε: Δεν άντεξε ο απεργός πείνας των Grup Yorum
İBRAHİM GÖKÇEK πέθανε: Έφυγε, δυστυχώς, από τη ζωή ο απεργός πείνας των Grup Yorum, İBRAHİM GÖKÇEK. Είχε διακόψει την απεργία στις 5 Μαΐου, αλλά τελικά κατέληξε στην Εντατική.

İBRAHİM GÖKÇEK πέθανε: Δεν άντεξε ο απεργός πείνας των Grup Yorum. Ο İBRAHİM GÖKÇEK είχε σταματήσει την απεργία πείνας στις 5 Μαΐου μετά από ικανοποίηση του αιτήματος για συναυλία των Grup Yorum στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς, όμως ο καταπονημένος οργανισμός του δεν άντεξε καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 323 μέρες απεργίας πείνας.

«Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους όρους. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας», ενημερώνει σε ανακοίνωση του το Λαϊκό Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο. Η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Δύο μέρες πριν, στις 323 μέρες απεργίας πείνας, διέκοψε την απεργία μέχρι να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του Grup Yorum για τις οποίες έγιναν δεκτές οι αιτήσεις και τα μέλη του θα απελευθερώνονταν. Ο İBRAHİM GÖKÇEK μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δεν ήταν σε θέση να δεχθεί τους όρους. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σκίτσο για τον μουσικό και ακτιβιστή από τον Latuff

Να σημειώσουμε ότι στις 3 Απριλίου, στα 28 της χρόνια πέθανε η Helin Bölek, τραγουδίστρια του Grup Yorum μετά από τη 288η μέρα απεργίας, αντιστεκόμενη στο καθεστώς, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.

H ανακοίνωση για τη διακοπή της απεργίας πείνας στις 5 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ – ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ο İBRAHİM GÖKÇEK σήμερα το πρωί διέκοψε την απεργία πείνας μεχρι θανάτου. Αυτή η απόφαση πάρθηκε από τα μέλη του GRUP YORUM και από τον İBRAHİM GÖKÇEK. Γιατί, όμως, διακόψαμε την αντίσταση, που διήρκησε 323 μερες:

– Καταρχάς, είμαστε εκ των προτέρων νικητές γιατί επιλέξαμε την αντίσταση αυτή με κάθε κόστος ακόμα και με το θάνατο, κατά της πολιτικής εξόντωσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο φασισμός στο συγκρότημά μας.

-Στις 323 μέρες αυτής της αντίστασης, όχι μόνο άνθισε η ελπίδα στην καταπιεσμένη καρδιά των λαών της Τουρκίας, αλλά ακούστηκε και σε όλο τον κόσμο. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, βουλευτές, φορείς Αλεβιτών, αριστερά κόμματα και οι λαοί της Τουρκίας, μας στήριξαν ρίχνοντας έτσι στο κενό την προσπάθεια ποινικοποίησης τους συγκροτήματος μας.

-Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, η Şebnem Korur Fincancı πρόεδρος του TİHV (Ιδρυμα για τα ανθρωπινα δικαιωματα της Τουρκίας), οι διανομενοι, οι βουλευτες του CHP, HDP,TİP (Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα,Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών,Το Εργατικό Κόμμα της Τουρκιας), μπήκαν εγγυητές, για την πραγματοποίηση των αιτημάτων για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών μας.

-Σήμερα το πρωί καταθέσαμε μαζί με τους δικηγόρους μας, αίτηση για 3 πλατείες στη νομαρχία της d92af6″ class=”textannotation disambiguated wl-place” itemid=”http://data.pagenews.gr/pagenews/entity/konstantinoupoli”>Κωνσταντινούπολης καθώς και στο δήμο της Σμύρνης για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ, που γίνεται στις 3 Ιουλίου.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις πήραμε την απόφαση για τη διακοπή τις απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

Υποσχεθήκαμε στη Helin και τον İbrahim οτι οι συναυλίες μας θα πραγματοποιηθούν.

Αυτό το λόγο θα τον κρατήσουμε. Θα πάρουμε από τα χέρια του φασισμού τα φυλακισμένα μέλη μας.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΤΟ GRUP YORUM ANHKEI ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ!

Grup Yorum

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments