Διεθνή

Τσαβούσογλου μεταναστευτικό: Τα σύνορα της Τουρκίας παραμένουν ανοιχτά για όσους πρόσφυγες θέλουν να φύγουν

Τσαβούσογλου μεταναστευτικό: Τα σύνορα της Τουρκίας παραμένουν ανοιχτά για όσους πρόσφυγες θέλουν να φύγουν
Τσαβούσογλου μεταναστευτικό: Συνεχίζεται η προκλητική στάση των Τούρκων με τον υπουργό Εξωτερικών των γειτόνων να τονίζει σε δηλώσεις του πως η χώρα του επιμένει στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων ωθώντας εκ νέου πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Τσαβούσογλου μεταναστευτικό: Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων για τους μετανάστες και όπως φαίνεται δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε μετά από όσα συνέβησαν στον Έβρο. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Akit ΤV δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι για την Άγκυρα στο προσφυγικό.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων  στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη , δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα ( προσφυγικό)» .

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Ε.Ε και ανέφερε πως «η μη αντίδραση της Δύσης στην απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Τουρκία στα τέλη Μαϊου είχε απομακρύνει τους πρόσφυγες από τα σύνορα στον Έβρο επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους Μπόρις Τζόνσον, Άνγκελα Μέρκελ και Εμμάνουελ Μακρόν και είχαν συμφωνήσει να συζητήσουν το προσφυγικό αλλά και τις σχέσεις της Ε.Ε- Τουρκίας μετά την κρίση του Covid-19.

Τσαβούσογλου: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος ευθύνονται για την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής

Η Τουρκία κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τρίτη, ότι έφεραν χάος στη Μέση Ανατολή, μέσω των παρεμβάσεών τους στη Λιβύη και την Υεμένη, ισχυρισμός που ενδέχεται να πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων, οι σχέσεις των οποίων είναι ήδη στο “κόκκινο”. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε τα σχόλια ως απάντηση στην κριτική του ρόλου της Τουρκίας στη σύγκρουση στη Λιβύη, όπου έχει αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό και βοήθησε να σταλούν μαχητές της Συρίας για να υποστηριχτεί η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος, που υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα της Λιβύης, εξέδωσαν κοινή δήλωση με την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία τη Δευτέρα, καταδικάζοντας την “στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη”.

Ο Τσαβούσογλου είπε στον τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Akit TV, ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μαζί με την Αίγυπτο και άλλες χώρες που δεν κατονόμασε, “προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την περιοχή”, αλλά ξεχώρισε το Αμπού Ντάμπι ως στόχο. “Εάν ρωτάτε ποιος αποσταθεροποιεί αυτή την περιοχή, ποιος φέρνει χάος, τότε θα λέγαμε το Αμπού Ντάμπι χωρίς δισταγμό”, είπε. “Είναι πραγματικότητα ότι είναι η δύναμη που αναστάτωσε τη Λιβύη και κατέστρεψε την Υεμένη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments