Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης μέτρα: Έως τέλος Μαΐου το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο για ρευστότητα στις επιχειρήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης μέτρα: Έως τέλος Μαΐου το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο για ρευστότητα στις επιχειρήσεις
Άδωνις Γεωργιάδης μέτρα: Μέσα σε 45 ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ρίξει συνολικά στην αγορά 10 δις ευρώ, μέσω τριών χρηματοδοτικών εργαλείων ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Άδωνις Γεωργιάδης μέτρα: Σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά την πρώτη εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο που κινείται η αγορά ανέφερε χαρακτηριστικά πως «την πρώτη εβδομάδα του μερικού ανοίγματος της αγοράς, οι τζίροι των καταστημάτων είναι πάρα πολύ καλοί, αξιοσημείωτα υψηλοί και σαφώς υψηλότεροι της αντίστοιχης εβδομάδας του 2019» υποστηρίζοντας πως τα στοιχείο αυτό δείχνει πως η οικονομία αντιδρά και εμείς ως Πολιτεία πρέπει να τη βοηθήσουμε να αντιδράσει καλύτερα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς ειδικά για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα τατουάζ ανάφερε πως έχει θέσει το θέμα στην Επιτροπή και εκτίμησε ότι σύντομα θα ανοίξουν και τα κέντρα δερματοστιξίας

Αναφορικά με το Ταμείο εγγυοδοσίας ανέφερε πως μέσα σε 45 ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ρίξει συνολικά στην αγορά 10 δις ευρώ, μέσω τριών χρηματοδοτικών εργαλείων και έκανε γνωστό πως από τις 27-28 Μαΐου θα είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών και το τρίτο εγγυοδοτικό εργαλείο που θα μπορεί να μοχλεύσει χρήματα μέσω του τραπεζικού συστήματος στις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ανέφερε πως το πρώτο «εργαλείο» ήταν η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των τόκων των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων σε αυτή την πλατφόρμα έχουν εγκριθεί 13.000 επιχειρήσεις κι άλλες 42.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση και είμαστε στην διαδικασία επεξεργασίας της αίτησή τους άρα θα φτάσουμε στο σύνολο 60 επιχειρήσεις που πληρώνουμε τα επιτόκια τους για τους επόμενους τρεις μήνες. Με τα 7 δισ του μεγάλου εγγυοδοτικού προγράμματος, τα 2 δισεκατομμύρια του εγγυοδοτικού και το 1 δισεκατομμύριο που είναι η πληρωμή των τόκων το υπουργείο ανάπτυξης σε 45 μέρες ρίχνει στην αγορά 10 δισεκατομμύρια

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία, έκανε λόγο για τους τρεις επιβαρυντικούς παράγοντες με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας. Πρώτον είναι η εξάρτηση από τουρισμό και εστίαση, δεύτερον ότι έχουμε το υψηλότερο λόγω χρέους ΑΕΠ στην ευρωζώνη με συνέπεια να αδυνατεί να βγει στις αγορές και τρίτον η δεκαετής οικονομική κρίσης. Ο υπουργός όμως ανέφερε πως υπάρχει μια αισιοδοξία από την διαχείριση αυτής της κρίσης από την κυβέρνηση καθώς η θετική δημοσιότητας και η διεθνής αναγνώριση, δίνουν στην χώρα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής για την στήριξη των δανειοληπτών, υπογράμμισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι Τράπεζες την επόμενη μέρα, ως ιμάντας μεταβίβασης ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πάντως ανέβασε τους πολιτικούς τόνους επικρίνοντας τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για την επιστρεπτέα προκαταβολή λέγοντας ότι νόμιζα πως όσα ανέφερε η ανακοίνωση ήταν αστείο με όσα ανέφερε και ότι όσοι εντάχθηκαν θα πάρουν ψίχουλα λέγοντας πως στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει πλατφόρμα όπου κάθε λεπτό μετράει πόσες επιχειρήσεις εγκρίνονται και παίρνουν λεφτά και όταν βγήκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 8.600 είχαν πάρει τα χρήματα, μέχρι το βράδυ άλλες 22.400 και σήμερα το πρωί θα έχουν φτάσει ίσως 35.00 0 και μέχρι το βράδυ θα έχουν μπει και άλλες 60.000 . Συνολικά ανέφερε ο υπουργός, 91.000 από 110.000 που έκαναν αίτηση θα πάρουν τα χρήματα το μήνα Μάιο – μέσα στην εβδομάδα – 1 δις ευρώ και τον Ιούνιο θα πάρουν άλλο 1 δις ευρώ. Μια επιχείρηση με 4 εργαζόμενους από τον αλγόριθμο θα πάρει 4.000 κατ’ ελάχιστον και όχι 933 ευρώ που λέει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ .

Και σημείωσε ότι το να δει κανείς τα στοιχεία αυτά στην πλατφόρμα δεν χρειάζεται μεγάλη γνώση της αναζήτησης στο google αρκεί… αν δεν τα έχετε καταλάβει αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσατε τέσσερα χρόνια τότε είναι που έμεινε το κτίριο Βουλής όρθιο. Επίσης ο κ. Γεωργιάδης άσκησε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση κατά της ανανέωσης της θητείας του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι δεν του συγχωρείτε που δεν σας άφησε να πάρετε τα χρήματα από τις Τράπεζες, να ανοίξετε το Νομισματοκοπείο και να χρεοκοπήσετε την χώρα για αυτό βγάζετε την χολή σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments