Ελλάδα

Καραμπόλα παραλιακή: Έξι αυτοκίνητα συγκρούστηκαν

Καραμπόλα παραλιακή: Έξι αυτοκίνητα συγκρούστηκαν
Καραμπόλα παραλιακή: Η αυξημένη κίνηση προς και από τις παραλίες οδηγεί σε ατυχήματα. Έξι οχήματα συγκρούστηκαν σε καραμπόλα στην παραλιακή.

Καραμπόλα παραλιακή: Ο καύσωνας και το άνοιγμα των πλαζ μετά από τόσο καιρό λόγω του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη κίνηση στην παραλιακή. Νωρίτερα, 6 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σε καραμπόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χαμηλές ταχύτητες στην παραλιακή εξαιτίας των έργων που γίνονται στην περιοχή, στο ύψος της οδού Καλαμακίου, για την πεζογέφυρα, είναι ο λόγος που έγινε καραμπόλα η συγκεκριμένη καραμπόλα, λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Η κίνηση ξεκινάει σχεδόν από το Νέο Φάληρο και οι οδηγοί για να φτάσουν στον προορισμό τους στα Νότια Προάστια θα πρέπει να οπλιστούν με μπόλικη υπομονή. Οι τρεις λωρίδες της παραλιακής οδού γίνονται δύο στο ύψος της Καλαμακίου και εκεί, είναι το πιο δύσκολο σημείο για τους οδηγούς.

Ο μέσος όρος οδήγησης από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη, ξεπερνά τη μισή ώρα. Τουλάχιστον, μετά όσοι πάνε θα απολαύσουν τον μπάνιο τους, αλλά όλοι χρειάζεται να είμαστε προσεχτικοί με τις αποστάσεις.

Δείτε φωτό από το newsit.gr

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν αποσταλεί στα e-mail των νέων οδηγών οι ειδοποιήσεις και το αντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης. Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν τα πρώτα εκατό διπλώματα νέων οδηγών και η αποστολή των e-mail έγινε εντός 24ωρών. Yπενθυμίζεται ότι το ψηφιακό δίπλωμα ισχύει για οδήγηση εντός της ελληνικής επικράτειας.

«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι από τη στιγμή που πετύχεις στις εξετάσεις μπορείς να οδηγήσεις και να μην περιμένεις τέσσερις μήνες να σου έρθει ένα χαρτί», επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. «Έτσι, με απλά βασικά πράγματα, η χώρα μας επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα της μετά –κορωνοϊού εποχής και αντιμετωπίζονται με επιτυχία τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών» τονίζει το υπουργείο Μεταφορών.

Τι γίνεται εάν κάποιος χάσει το ψηφιακό δίπλωμα

Εάν κάποιος χάσει το δίπλωμα θα μπορεί να το αντικαταστήσει αφού είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Παράλληλα τονίζεται ότι το ψηφιακό δίπλωμα είναι προσωρινό και δεν υποκαθιστά το κανονικό δίπλωμα. Υπενθυμίζεται, ότι η προσωρινή άδεια χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να την εκτυπώσουν. Ακόμη, η πλατφόρμα αυτή -https://drivers.services.gov.gr/licence – σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες, όπως αναθεώρηση αδειών οδήγησης ή αντικατάσταση αυτών λόγω φθοράς ή απώλειας.

Στο ψηφιακό δίπλωμα αναγράφονται τα εξής:

 • Επώνυμο
 • Όνομα
 • Ημερομηνία Γέννησης
 • Ημερομηνία εξέτασης οδηγού
 • Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος
 • Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα
 • ΑΦΜ οδηγού
 • Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση
 • Κατηγορία του διπλώματος
 • Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά)
 • Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments